Prăjitură cu nucă şi cafea

Prăjitură cu nucă şi cafea


Ingrediente:

250 g unt
300 ml smântână
100 g nucă mărunţită
180 g zahăr pudră
50 g zahăr brun
120 g făină cu drojdie incorporată
350 g făină albă
2 ouă
2 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă cafea

Preparare:

Se încinge cuptorul şi se unge o tavă cu unt, apoi se căptuşeşte cu folie de aluminiu. Se face un amestec din nucă, zahăr brun, scorţişoară şi cafea care se păstrează deoparte.
Untul şi zahărul se omogenizează bine cu mixerul, se adaugă ouăle, amestecând mereu, se incorporează smântâna, apoi făina albă şi cea cu drojdie, bicarbonatul, se frământă bine aluatul şi jumătate din acesta se toarnă în tava pregătită, restul se combină cu jumătate din compoziţia cu nucă şi se toarnă peste aluatul din tavă. Se presară compoziţia cu nucă rămasă şi se dă tava la cuptor pentru 45 minute. Se lasă la răcit în tavă, timp de 10 minute, apoi se aşază pe o planşetă şi se răceşte.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*