- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Tobă

Posted By admin On 27 Decembrie 2011 @ 9:33 am In Bucătăria românească,Carne de porc,Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei,Reţete de Crăciun | No Comments

Nu vom da cantitățile exacte deoarece fiecare casa are gustul ei, unora le place cu mai multă carne, altora cu mai mult șoric, altora mai aită. Așa că toate cantitățile vor fi la alegerea fiecărui bucatar.

Ingrediente:

Limbă de porc
Șorici de porc
Ureche de porc
Rinichi
Inimă
Picioare de porc
Carne de care ne place, în bucăți nu prea mari
Sare, piper, cimbru
Câteva foi de dafin
4-5 căței de usturoi tocat, la litrul de apă
Mațe groase sau stomac de porc – membrană

Preparare:

Se spală toate bucățile de carne foarte bine. Rinichii și inima se taie în două, scoțând din interior grăsimea și cheagurile de sânge, apoi se lasă în apă rece cu puțin oțet, pentru 2 ore. Se pun picioarele de porc într-o oală la fiert, cu de 4-5 ori mai multă apă, până sunt aproape fierte. Se adaugă restul ingredientelor mai puțin condimentele. Acestea se incorporează doar cu 20-25 minute înainte de final, altfel acestea ar putea face amară întreaga compoziție.

Când carnea se desprinde de pe os, prepararea compoziției este aproape gata. Se adaugă condimentele, se mai lasă 25 minute și se ia de pe foc. Se îndepărtează carnea de pe picioare, de pe os și se lasă la răcit. Între timp se curăță mațele, se opăresc și se umplu cu compoziția pregătită și aproape răcită. După ce ați umplut stomacul sau mațele se leagă bine la gură sau la capete și se pune iar la fiert cu boabe de piper și foi de dafin. Atenție, se înțeapă cu un ac în câteva locuri pentru a nu crăpa la fiert și se lasă să fiarbă 15 minute. Se scoate și se pune la presat între două funduri de lemn, până se răcește. Se poate afuma sau se poate servi ca atare în aperitive specifice sezonului rece.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/12/toba/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle