Chiftele braziliene de cartofi

Chiftele braziliene de cartofi


Ingrediente:

1 kg cartofi
2 ouă
2 linguri ceapă albă, tocată mărunt
2 linguri ceapă verde, mărunţită
4 linguriţe făină de porumb
făină de manioc
parmezan ras, după gust
sare, după gust

Preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă sărată. Când sunt moi, se scot şi se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se presează piure. Acesta se combină cu ouăle, ceapa, făina de porumb, parmezanul, se condimentează cu puţină sare şi compoziţia se pune la frigider pentru o jumătate de oră.
Se modelează apoi chifteluţe care se rulează prin făină de manioc şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Când acestea sunt rumenite uniform, se scot pe şerveţele, pentru a se scurge de grăsime şi se servesc fierbinţi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*