Clătite cu ton

Clătite cu ton


trimisă de Ciprian Cosma

Ingrediente, 4 porții, durata de preparare: 2 ore

- clătite tradiționale cu 4-5 ouă
- 4 conserve ton bucăți
- 4 cepe roșii
- 250 ml suc de roșii și o conservă roșii decojite
- un pachet de unt
- 200 ml smântână ușoară
- 3 lămâi
- 3 portocale
- 3 grapefruit roșii
- 300 grame: arahide, alune de pădure, migdale, caju, fistic
- condimente: sare, piper, busuioc, coriandru, maghiran, mentă, leuștean, rozmarin

Preparare:
- clătitele se fac mai groase, cu mai multă sare decât de obicei
- ceapa se rade fin și se căleste în ulei de măsline, într-o tigaie adâncă
- alunele se macină împreună
- se adaugă tonul, mărunțit, se amestecă pe foc mic cca. 10 minute
- se adaugă condimentele, 4 linguri de alune măcinate, o lămâie stoarsă, apoi sucul de roșii, la final sare după gust
- se unge tava cu unt, în fiecare clătită se așează umplutura cu ton, se ung individual cu unt și se așează în tavă, apoi la cuptor cca. 15 minute.
- sosul de face cu smântână rece, în care se adaugă o mare parte din alunele măcinate, se storc citricele, predominant portocalele și grapefruit roșu, apoi se adaugă puțină sare.
- după ce se scot de la cuptor se așează sosul rece deasupra, iar alături câteva felii de citrice, și pentru ornament câteva alune întregi.

( fotografii)
1 Ianuarie 1970

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*