Clătite cu ton

Clătite cu ton


trimisă de Ciprian Cosma

Ingrediente, 4 porții, durata de preparare: 2 ore

- clătite tradiționale cu 4-5 ouă
- 4 conserve ton bucăți
- 4 cepe roșii
- 250 ml suc de roșii și o conservă roșii decojite
- un pachet de unt
- 200 ml smântână ușoară
- 3 lămâi
- 3 portocale
- 3 grapefruit roșii
- 300 grame: arahide, alune de pădure, migdale, caju, fistic
- condimente: sare, piper, busuioc, coriandru, maghiran, mentă, leuștean, rozmarin

Preparare:
- clătitele se fac mai groase, cu mai multă sare decât de obicei
- ceapa se rade fin și se căleste în ulei de măsline, într-o tigaie adâncă
- alunele se macină împreună
- se adaugă tonul, mărunțit, se amestecă pe foc mic cca. 10 minute
- se adaugă condimentele, 4 linguri de alune măcinate, o lămâie stoarsă, apoi sucul de roșii, la final sare după gust
- se unge tava cu unt, în fiecare clătită se așează umplutura cu ton, se ung individual cu unt și se așează în tavă, apoi la cuptor cca. 15 minute.
- sosul de face cu smântână rece, în care se adaugă o mare parte din alunele măcinate, se storc citricele, predominant portocalele și grapefruit roșu, apoi se adaugă puțină sare.
- după ce se scot de la cuptor se așează sosul rece deasupra, iar alături câteva felii de citrice, și pentru ornament câteva alune întregi.

Clatite cu ton (20 fotografii)
10 Februarie 2012

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*