Bulgur cu praz

Bulgur cu praz


Ingrediente:

150 g prune uscate
125 ml ulei
900 g praz
250 g bulgur
1 linguriţă boia
600 ml apă fiartă
apă caldă
sare

Preparare:

Se pun prunele în oală, se acoperă cu apă şi se lasă deoparte, la înmuiat.
Se pune uleiul şi puţină apă în tigaie, se adaugă prazul, se acoperă şi se fierbe 5 minute, la foc mic, amestecând mereu, până se înmoaie.
Se incorporează bulgurul, boia şi apa fierbinte, se acoperă şi se fierbe încă 10 minute. Urmează prunele înmuiate şi condimentele. Când totul se înmoaie, se ia de pe foc şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*