Chiftele de năut

Chiftele de năut


Ingrediente:

250 g năut boabe
1 linguriţă zahăr
un vârf de cuţit praf de copt
5 linguriţă susan
un vârf de cuţit coriandru măcinat
un vârf de cuţit chili
125 ml ulei
3 linguri făină
un vârf de cuţit turmeric
1 linguriţă chimen
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
125 g ceapă tocată
5 căţei de usturoi zdrobit
125 g pătrunjel verde tocat
sare, piper

Preparare:

Năutul se spală, se amestecă cu 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 10 ore, apoi se spală şi se scurge, apoi se fierbe 2 ore la foc mic, după care se scurge iar.
Separat, se face o compoziţie din ceapă tocată şi usturoi zdrobit, se adaugă condimente, se macină în robotul de bucătărie şi se incorporează în năut. După ce tot amestecul este omogenizat într-o pastă, se combină cu pătrunjel tocat, susan, zahăr, făină, turmeric, chimen, coriandru, chili, puţin ulei, sare şi piper.
Se lasă totul 45 de minute la rece, după care se modelează bile de mărimea oului de porumbel. Acestea se prăjesc în ulei încins, iar când se rumenesc se scot la scurs şi se servesc imediat cu salată şi lipii.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*