Orez cu praz și măr

Orez cu praz și măr


Ingrediente:

160 g orez
4 fire de praz
2 morcovi
2 cepe albe
1 măr
1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă chimion
1 linguriţă coriandru uscat
1 vârf de cuţit boia iute
pătrunjel verde, tocat
sare şi piper

Preparare:

Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar supă de legume şi se fierbe totul timp de un sfert de oră, la foc mediu.
În acest timp, se fierbe orezul în apă cu puţină sare şi supa rămasă. Cam după 50 minute, se dă vasul deoparte, se amestecă bine în orez şi se combină cu legumele fierte, se mai lasă la foc mic în jur de 5 minute, se omogenizează şi se toarnă fierbinte pe un platou. Se garniseşte cu pătrunjel verde şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*