Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre

Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre


Ingrediente:

350 g orez sălbatic
2 morcovi
½ rădăcină ţelină
1 ceașcă ciuperci
1 ceașcă mazăre
5 linguri ulei
1 linguriţă tarhon uscat
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se călește orezul în ulei de măsline după care se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Când este fiert, se scurge de apă şi se lasă deoparte.
Ceapa, morcovii şi ţelina se toacă mărunt, după care se pun la călit într-o cratiţă cu 3 linguri ulei încins, timp de vreo 5 minute, apoi se adaugă ciupercile tăiate fin și mazărea. Toate se combină cu orezul fiert, se asezonează cu sare, piper, tarhon.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*