Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci


Ingrediente:

500 g ciuperci
10 foi de plăcintă
1 kg rucola
4 fire ceapă verde
pătrunjel proaspăt
sare, piper
ulei de măsline

Preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi, pătrunjelul şi ceapa verde se toacă mărunt. Rucola se spală, apoi se opăreşte în apă cu puţin ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Se strecoară şi se toacă mărunt, ca şi spanacul.
Într-o tigaie se călesc ciupercile împreună cu ceapa, după care se incorporează şi rucola tocată, se presară pătrunjelul, se sărează, piperează după gust.
Se suprapun câte 5 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei (vezi reţeta Plăcintă de post cu ciuperci), odată suprapuse, se taie fiecare foietaj în 2, rezultând astfel 4 porţii, de formă pătrată. Umplutura se porţionează în 4, punând cu lingura pe fiecare pătrat, din cele 4. Capetele foietajului se adună la suprafaţă, presând uşor cu degetele să nu iasă umplutura. Se unge fiecare pătrat cu ulei şi deasupra, apoi se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc reci sau calde.

Pachetele de primavara cu rucola si ciuperci (13 fotografii)
5 Aprilie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*