Pâine de secară și semințe de chimen

Pâine de secară și semințe de chimen


Ingrediente:

25 g drojdie
120 ml apă
2/3 cană melasă
250 g făină albă
250 g făină de secară
1 lingură sare
1 linguriță zahăr
5 linguri ulei vegetal
1/4 cană praf de cacao
2 linguri seminţe de chimen

Preparare:

Drojdia se dizolvă în apă călduţă cu melasă, apoi se pune într-un bol mare de porțelan. Se adaugă seminţele de chimen, sare, ulei vegetal, praf de cacao, făina de secară și făina albă. Se frământă pentru a obţine un aluat destul de moale ca să poată fi amestecat cu lingura de lemn şi apoi frământat pe o suprafaţă tapetată cu făină.
Se frământă cu încheietura mâinii, încorporând făină până se rezultă un aluat suficient de omogen. După alte 5-7 minute de frământat, acesta ar trebui să devină elastic.
Se unge cu ulei, se aşază pe un bol, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să crească o oră la temperatura camerei până îşi dublează volumul.
După acesta, aluatul se presează ca să iasă aerul din el, se frământă un minut şi se taie în 2 cu un cuţit ascuţit.
Fiecare jumătate se aşază apoi pe o tavă înaltă, tapetată, se lasă din nou să crească trei sferturi de oră. de data acesta nu trebuie să îţi dubleze volumul ci doar să ajungă la nivelul tăvii. Se coace 40-50 de minute în cuptorul încins până când pâinea sună a gol atunci când este bătută.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Pâine şi patiserie, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*