Paste cu linte roșie

Paste cu linte roșie


Ingrediente:

400 g paste
100 g linte roşie, zdrobită
400 ml apă sărată
250 g roşii din conservă
1 ceapă
1 ardei roşu
1 căţel de usturoi
1 lingură margarină
2 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
1 linguriţă busuioc
1 vârf de cuţit sare
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă, pasta de tomate, se presară busuiocul şi se acoperă torul cu apa sărată. Se lasă să dea în clocot, se asezonează cu sare, piper şi puţin zahăr apoi se fierbe încă 20 minute, fără capac, până ce lintea e coaptă bine.
În acest timp, se pune apă la fiert într-o altă cratiţă, se sărează puţin şi se adaugă pastele, se fierb timp de 10 minute, apoi se scurg şi se combină cu margarină, sare şi piper. Se aşază pe farfurii şi servesc cu sosul de legume, fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*