Pizza cu verdeaţă, de post

Pizza cu verdeaţă, de post


Ingrediente:

300 g făină albă
3 căţei de usturoi, feliaţi fin
1 lingură capere
2 linguri pătrunjel mărunţit
2 linguri busuioc tocat
sucul de la ½ lămâie
½ plic praf de copt
1 fir de rozmarin, mărunţit
ulei de măsline
sare

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil. În acest timp, se prepară aluatul de pizza, astfel: se toarnă făina într-un castron, se presară puţină sare, preaf de copt şi ulei de măsline, apoi apă caldă, suficientă încât să se poată modela aluatul. Se frământă bine, se întinde pe o planşetă şi se aşază apoi într-o tavă unsă. Se garniseşte cu rozmarin şi usturoi, după care se pune la cuptor pentru 10 minute.
Separat, se amestecă caperele cu pătrunjelul, busuiocul şi zeama de lămâie, se picură puţin ulei de măsline şi se împrăştie compoziţia deasupra aluatului de pizza aromat cu usturoi şi rozmarin.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*