Beneficiile rozmarinului

Beneficiile rozmarinului


Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) îşi are patria pe coastele muntoase ale Spaniei, Greciei, Asiei mici şi insulelor mediteraneene, însă a trecut Alpii devenind o plantă ornamentală în parcurile şi grădinile noastre.
Frunzele sale de un verde întunecat sunt îngustate în formă de ace şi uneori poate atinge aproape înălţimea unui om, având aspectul unui brad mic ţepos. Parfumul pe care îl răspândeşte este fortifiant şi reconfortant pentru luciditate.
Cercetările ştiinţifice au arătat că rozmarinul este un stimulent de memorie perfect pentru adulţii ce prestează munca de birou şi pentru elevii şi studenţii ce studiază.
Uleiul de rozmarin intensifică circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajutând la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei, în acest caz fiind recomandată arderea sa în candelă. De asemenea, folosit la masaj, dă rezultate bune în combaterea migrenelor, a durerilor de cap şi în debilitate generală.
Rozmarinul este indicat pentru îmbunătăţirea digestiei; în nevroze, acesta redă energia şi optimismul; în edeme; în palpitaţii ale inimii provocate mai ales de nervozitate; abuz de cafea sau tutun fiind şi un întăritor natural recomandat în astenie.
Folosit ca plantă medicinală, rozmarinul activează procesele sanguine. Anemia, menstruaţiile insuficiente, tulburările irigaţiei sangvine sunt favorabil influenţate şi paralel cu acestea, organismul caloric este reechilibrat.
Ca plantă digestivă, acesta excită metabolismul, rezolvă crampele constituantelor superioare din musculatură şi îşi aduce serviciile chiar şi în epilepsie, dar mai ales, este un remediu propriu combaterii diabetului zaharat.
Rozmarinul este folosit şi în cosmetică. Ceaiul de rozmarin este folosit la întreţinerea părului. Aplicat după spălare pe părul umed, conferă un aspect lucios întărind totodată firul de păr.
Uleiurile naturale bazate pe rozmarin pot fi folosite în aromoterapie. O baie în care s-a picurat ulei de rozmarin este excelentă pentru sistemul nervos.

A.E.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Diete/Sănătate.

1 raspuns la Fructul de aur – koum quat

  1. Paulina a spus:

    pfui, nu-i chiar asa. mai mor si oameni pcfeert sanatosi. marea problema cu gripa asta e ca nu prea se stie exact ce e cu ea si cum ataca. mor mai mult tinerii (de obicei de gripa mor batranii), la unii oameni se manifesta foarte lejer, la altii e extrem de agresiva etc. deci marea problema e ca nu prea se stiu multe. altfel, imi inchipui ca o fi mare tambalau la tv. dar nici chiar de ignorat nu-i. (eu invat treburile astea de la nemti, aici nu-i nici o isterie, dar oamenii sunt un pic ingrijorati. mai ales ca a murit si o femeie de 40 si ceva de ani care nu avea nici o alta boala )

Exprimați-vă opinia

*