Iahnie de fasole

Iahnie de fasole


Rețetă trimisă de Vali

Ingrediente:

300 g fasole albă, uscată
2 cepe mici
Un morcov mare
Un ardei gras roșu
½ roșie tocată
Pătrunjel proaspăt
Pastă de roșii, după gust
Ulei
Sare, piper, paprika
Pastă de chili, opțional

Preparare:

Se înmoaie în prealabil fasolea în apă rece, câteva ore, apoi se clătește și se fierbe fără sare, schimbând de 2-3 ori apa.
Separat se toacă mărunt ceapa, ardeiul, roșia, iar morcovul se dă prin răzătoarea mică. Se călesc în ulei, prima dată ceapa cu ardeiul până-și schimbă culoarea, după care se adaugă morcovul și roșia, până se rumenesc toate. Se toarnă apă caldă, se condimentează cu sare și piper și se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se incorporează fasolea aproape fiartă și pasta chili. Se mai lasă să fiarbă până scade, la final se presară paprika și pătrunjelul tocat.

Iahnie de fasole (4 fotografii)
23 Martie 2012

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*