Tartă cu mascarpone și cireșe
Ingrediente:
300 g biscuiți digestivi
125 g unt
60 g zahăr
1 lingură vanilie
½ suc lamâie
250 ml frișcă lichidă
300 g mascarpone
Dulceață de cireșe sau de căpșuni
Preparare:
Se blendează biscuiții cu 125 g unt, apoi se întinde aluatul pe fundul unei forme de tort. Se introduce în cuptorul preîncălzit 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema, omogenizând într-un vas brânza mascarpone, cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie, separat se bate frișca, apoi se incorporează în crema cu mascarpone. Crema se așază peste blatul rece, apoi se dă la frigider minim 3 ore. Se servește cu dulceață de cireșe care se întinde deasupra, chiar înainte de servire, pe fiecare felie.
( fotografii)
1 Ianuarie 1970
Categorii: Deserturi, Reţete cu poze, Tarte.
Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa