Pizza de casă

Pizza de casă


Reţetă trimisă de Meli şi Zak

Ingrediente:

Aluat pentru 2 pizza mari

1 kg făină
2 cuburi drojdie (50 g)
450 g apă călduţă
100 ml ulei de măsline
Sare
Un vârf de zahăr

100 g ciuperci
200 g mozzarella
2 ardei graşi
Măsline
ceapă
Prosciutto, cârnaţi
Parmezan ras
Roşii tocate, suc de roşii
Sare, piper, cimbru

Preparare:

Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare şi ulei de măsline treptat, pe măsura omogenizării aluatului. Acesta se lasă să crească, la căldură, 30-45 de minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru pizza, ciupercile şi mozzarella se taie rondele, ardeii fâşii. Separat se prepară o pastă de roşii tocate cu puţin suc de roşii, cu cimbru şi puţin ulei, sare, piper pe foc, câteva minute.
Se întinde aluatul cât mai subţire, se pune în tavă şi se unge cu amestecul din roşii cu cimbru, apoi se aranjează deasupra ciupercile, mozzarella, măslinele, ceapa, parmezanul ras. Se introduce tava în cuptor, la 170-180 de grade, pentru 25-30 de minute. Când se scoate pizza din cuptor se aşază deasupra prosciutto.

( fotografii)
1 Ianuarie 1970

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*