Arhiva

Arhiva pentru tagul: aluat

Plăcintă de somon de Quebec

Ingrediente: 150 g somon din conservă 1 aluat de plăcintă 300 g cartofi piure 2 cepe, tocate mărunt 3 linguri de unt ¼ linguriţă cimbru ½ linguriţă sare 1 vârf de cuţit piper Preparare: Se unge o cratiţă sau o tavă pentru plăcinte şi se pune la încălzit. Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia somonului; jumătate din această compoziţie se aşază pe fundul tăvii sau cratiţei, peste care se pune somonul, apoi cealaltă jumătate de amestec. Se acoperă cu un strat de aluat de plăcintă, se fac mici cruste şi se pune la cuptor; se lasă în jur de 25-30

Bucătăria canadiană, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pizza cu peperoncino şi bacon

trimisă de Covei Rodica Ingrediente: Aluat pentru pizza (din 500 g făină) 2 roşii – rondele 2 cepe albe – rondele 250 g brânză mozzarella 1 ardei gras – rondele 200 g bacon Ulei de măsline Sare, cimbru uscat Sos iute: 2 roşii tăiate mărunt Peperoncino 1 linguriţă cimbru Preparare: Se porţionează aluatul în 2 – pentru 2 pizza mari – sau în 4, pentru 4 pizza mici. Se întinde aluatul şi se aşază în formă, se stropeşte cu ulei – ce se întinde pe toată suprafaţa. Pe fiecare porţie de aluat se pune din sosul format din roşiile mărunţite

Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Supă cu aluat de tarhana

26 martie – În 1484 William Caxton tipărește pentru prima dată traducerea Fabulelor lui Aesop. În 1881 – Thessalia este eliberată și devine parte a Greciei. În 1953, Jonas Salk, cercetător și virusolog american, descoperă vaccinul pentru poliomelită, în 1952 aceasta atingând cota de vârf de îmbolnăviri – de aproximativ 58.000, cu 3145 decese raportate, majoritatea victimelor fiind copii. În 1904 se naște Xenophon Zolotas – economist grec și prim ministrul al Greciei. Este ziua profetului Zoroastru – coordonator al religiei din Iranul arhaic și zeu, cel care a dat numele uneia dintre cele mai vechi religii din lume. Ingrediente:

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Glazurarea aluaturilor

Se face prim ungere cu zahăr, zahăr cu apă, ou bătut, presărare cu sare, seminţe aromate – precum chimenul şi fructe, dar după ce a crescut aluatul şi înainte de a se introduce la cuptor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Coacerea aluaturilor

Se face în cuptoare reglate la temperaturi în funcţie de mărimea produselor, la temperaturi mici, la foc mic, în cazul celor cu greutate mare pentru a permite căldurii să pătrundă până în mijlocul aluatului, la foc potrivit pentru aluaturile de pizza.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Zahăr în aluatul de pizza

În mod normal, în aluaturile nesărate nu se pune… zahăr. Adevărat, dar încercaţi totuşi (la 1 linguriţă de sare, puneţi 2 linguriţe de zahăr)! Veţi fi mulţumiţi de rezultate!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu brânză şi mărar

Ingrediente: 500 g aluat de foietaj 200 g brânză burduf 300 g brânză telemea, rasă 200 ml smântână 7 ouă 1 fir ceapă verde tocată 1 legătură pătrunjel mărunţit 1 legătură mărar tocat fin sare, piper Preparare: Se stropeşte o tavă cu apă apoi se întinde aluatul şi se lasă deoparte câteva minute. în acest timp, se face un amestec din telemea, brânză burduf, smântâna, 2 ouă, se presară piper şi sare, după care se incorporează verdeţurile. Se omogenizează bine şi se toarnă peste aluatul din tavă. Cu ajutorul unei linguri se fac 4 adâncituri în care se sparge câte

Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă | Print | Nici o opinie pana acum

Tartă de sparanghel cu brânză

Ingrediente: 300 g aluat 200 g sparanghel, tăiat bucăţi mici 3 cepe roşii, tăiate cuburi 3 ouă, bătute 100 g brânză fărâmiţată 120 ml smântână 2 linguri unt sare şi piper Preparare: Se pune apă la fiert într-o oală, se sărează şi se adaugă sparanghelul, se fierbe timp de 2 minute, apoi se scoate, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ouăle bătute se combină cu smântâna, se sărează şi piperează, apoi se adaugă brânza şi se omogenizează bine. Ceapa se căleşte în unt încins. Se întinde aluatul şi se aşază într-o tavă unsă,

Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Tartă cu ton

1 aluat 2 conserve de ton 250 ml smântână 50 g brânză gruyère, rasă 1 ardei 2 roşii 1 linguriţă muştar sare Preparare: Se întinde aluatul, se aşază într-o tavă şi se înţeapă din loc în loc cu furculiţa. Se întinde muştarul, apoi se mărunţeşte tonul şi se împrăştie deasupra, peste el se toarnă smântâna. Ardeiul se curăţă de seminţe şi vinişoare, se taie bucăţele şi se aranjează deasupra tartei. Roşiile se taie rondele, se aşază peste ardei şi se garniseşte totul brânză rasă, după care se pune la cuptor pentru o jumătate de oră.

Peşte, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Tartă de morcovi cu dovlecei

Ingrediente: 1 aluat pentru plăcinte 500 g morcovi 2 dovlecei 200 g mozzarella, tăiată lamele 200 g şuncă 2 ouă 2 cepe albe 2 linguri smântână 2 linguriţe ghimbir măcinat 2 linguriţe nucşoară 2 linguriţe busuioc ulei de măsline sare şi piper Preparare: Şunca şi ceapa se taie lamele şi se pun la prăjit într-o cratiţă mare. Între timp, se curăţă morcovii şi se taie lamele fine. Dovleceii se taie lamele, fără a-i curăţa însă de coajă şi se adaugă peste ceapa călită, alături de morcovi, se picură ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, nucşoară, ghimbir, busuioc, se

Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum