Arhiva

Arhiva pentru tagul: alune

Salată de ton

Ingrediente: 1 linguriţă sare 3 linguriţe suc de lămâie 3 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 cană alune 1 linguriţă praf de usturoi 1 linguriţă pudră de chili nucă de cocos salată verde 1 cană ton tocat 1 cană carne de porc tocată coriandru 3 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat 3 linguriţe ceapă tocată Preparare: Se prăjesc alunele şi nuca de cocos. Într-o tigaie, fără ulei, se căleşte carnea de porc, apoi se scoate pe o farfurie şi se amestecă bine cu tonul. Se condimentează cu praf de usturoi, sare şi suc de lămâie. Se amestecă bine, apoi se adaugă

Aperitive, Aperitive cu peşte, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată cu bucăţi din carne de viţel

Ingrediente: 3 ceşti carne de viţel, tăiată mărunt şi prăjită 1 ceaşcă struguri albi, fără sâmburi 1 ceaşcă ţelină rădăcină, feliată 1 ceaşcă alune pecan tocate Sare, piper, după gust 2 ceşti smântână cu iaurt 1 ceaşcă dressing pentru salate 1 portocală 1 ceaşcă mere tăiate felii Preparare: Se amestecă carnea cu strugurii, ţelina, alunele şi merele. Deasupra se toarnă smântână sau iaurt după gust şi sare. Se amestecă şi se serveşte cu salată verde. Înainte de servire se lasă la rece şi se decorează cu felii de portocale.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Sos de alune

Ingrediente: 3 linguriţe suc de lămâie 3 linguriţe zahăr 1 vârf de cuţit chimen 2 linguri ulei de măsline 1 vârf de cuţit coriandru 3 ceşti lapte de cocos 1 ceaşcă alune măcinate 1 linguriţă sare 3 linguri pastă de curry Preparare: Se încinge uleiul. Se adaugă pasta de curry şi se prăjeşte un minut la foc mediu. Se adaugă coriandrul şi chimenul. Se prăjesc împreună încă un minut. Se adaugă uleiul, laptele de nucă de cocos, alunele măcinate şi se condimentează cu zahăr. Se fierbe câteva minute până ce sosul se îngroaşă. Se adaugă sare după gust şi suc

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolată caldă cu unt de arahide

Ingrediente: 250 ml lapte 3 linguriţe sirop de ciocolată 50 g alune/ migdale 1 lingură unt de arahide 3 linguri frişcă Preparare: Laptele se încălzeşte la foc mic până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă siropul de ciocolată şi untul de arahide. Compoziţia se amestecă bine, se toarnă în ceşti nu foarte mici. Deasupra, pentru decor se pune câte o lingură de frişcă şi 1 linguriţă alune sau migdale tocate, prăjite.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură franţuzească cu ciocolată şi unt

Ingrediente: 180 g ciocolată 3 ouă 125 g făină 250 g zahăr 150 g alune prăjite 150 g unt 1 linguriţă unt moale ½ linguriţă esenţă de vanilie 1 vârf de cuţit sare Preparare: Se încinge cuptorul şi se căptuşeşte o tavă cu folie de aluminiu care se unge apoi cu 1 linguriţă de unt. Într-un bol se amestecă făina cu sarea; untul şi ciocolata se pun la topit în bain-marie, amestecând continuu, pentru a se omogeniza foarte bine. Se bat ouăle cu zahărul, peste acestea se toarnă ciocolata topită, esenţa de vanilie şi se amestecă bine cu mixerul. Se

Bucătăria franceză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă-cremă de năut cu dukkah

Ingrediente: 125 g seminţe de susan 125 g alune de pădure, tocate 3 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate 2 linguri seminţe de chimen 1 linguriţă sare 3 cepe mici, mărunțite 4 linguri ulei de măsline 400 g năut boabe 3 L supă de pui 2 frunze de dafin condimente după gust o linguriţă piper alb, boabe Preparare: Boabele de năut se pun la înmuiat minimum 12 ore, în apă rece, fără sare, apoi se fierbe cca 1 ½ ore, în apă, fără sare. Se prepară dukkah: se prăjesc toate seminţele, 5 minute, fără să se ardă. Se lasă să

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Anghinare cu smântână

Ingrediente: 1 kg anghinare 100 g smântână 100 alune nesărate 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 lingurițe suc de lămâie sare Preparare: Se toacă alunele şi se amestecă cu smântână, coajă rasă de lămâie şi sare, se blendează împreună. Anghinarea se spală, se curăţă, se taie şi se fierbe, se scurge de apă. Bucățile de anghinare se pun în forme mici, deasupra se toarnă peste fiecare din pasta cu smântână. Se serveşte rece sau cald.

Bucătăria rusă, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez cu spanac și alune prăjite

6 august – în 1660 moare unul din cei mai cunoscuți pictori spanioli, Diego Rodríguez de Silva y Velázquez, care s-a remarcat în special ca portretist la curtea regelui Spaniei, Filip al IV-lea, în plus a avut o nouă viziune asupra modului de zugrăvire a naturii, preluată de majoritatea impresioniștilor. Chipul regelui Spaniei apărea la noi pe un timbru, în 1969. “Ca şi Cartesius, care reduce ideea la raţiune, Velázquez reduce pictura la vizualitate” (José Ortega y Gasset). Ingrediente: 300 g orez indian 300 g orez brun 400 g alune 1 măr roşu 2 legături de spanac 1 ceapă mare

Reţeta zilei, Salate | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu banane şi alune

2 iulie – Se naște în 1877 scriitorul german Herman Hesse, laureat la Premiului Nobel pentru Literatură, în 1946 “pentru inspiratele sale scrieri care, crescând în îndrăzneală şi putere de pătrundere, exemplifică idealuri umanitare clasice şi înalte calităţi ale stilului”. Romanele cele mai cunoscute ale autorului sunt: Lupul de stepă, Demian, Narcis și Gură de aur, Siddhartha, Jocul cu mărgele de sticlă, Knulp. Ingrediente: 2 banane coapte 100 g alune, mărunţite 100 g unt 100 g zahăr brun 100 g făină amestecată cu drojdie 2 ouă 1 linguriţă drojdie ½ linguriţă esenţă de vanilie sare Preparare: Se bate untul cu

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fileuri de peşte cu alune

26 iunie – Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte

Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum