Arhiva

Arhiva pentru tagul: amidon

Plăcinte umplute cu brânză

Ingrediente: Aluatul: 750 g făină 200 ml apă 1 lingură unt 1 lingură amidon 20 g drojdie Umplutura: 250 g brânză de vaci 2 linguri unt 1 ou 50 ml lapte 50 g pătrunjel verde tocat Preparare: Se face un aluat din drojdie, făină, apă, unt şi sare, după gust, se amestecă bine, se frământă, după care se acoperă şi se lasă la loc cald, să se odihnească. După 1 oră, aluatul rezultat se împarte în 4, se întinde, se pudrează cu amidon şi se taie cercuri, cu ajutorul unui pahar. Acestea se ung cu unt, se umplu cu amestecul

Aperitive, Aperitive cu brânză, Bucătăria libaneză, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos thailandez

Ingrediente: 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă oţet 1 ceaşcă zahăr 1 linguriţă ghimbir, măcinat 1 vârf de cuţit usturoi, zdrobit 1 linguriţă ardei iute tocat 1 linguriţă pastă de tomate 1 linguriţă amidon Preparare: Se dă apa şi oţetul în clocot, apoi se adaugă zahărul, ardeiul iute tocat, usturoiul, ghimbirul şi pasta de tomate. Se fierbe totul câteva minute, la foc mic, pentru ca o parte din lichid să se evapore. Apoi se adaugă amidonul, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Până la folosire, recomandăm păstrarea sosului în frigider.

Bucătăria thailandeză, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele dulci-acrişoare

Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei capia roşu 1 linguriţă sos de peşte sare 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă amidon 1 ceaşcă ulei 3 căţei usturoi 200 g ananas 1 vârf de cuţit piper 1 linguriţă sare 400 g carne tocată de vită 3 linguriţe oţet din vin de orez Preparare: Se toacă usturoiul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează cu carnea tocată. Se modelează chiftele mici care se prăjesc în ulei încins. Se scurge ananasul conservat şi se toacă ardeii. Se adaugă toate peste chiftelele aproape prăjite şi se lasă câteva minute la foc

Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria thailandeză, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili

Ingrediente: 250 g zahăr tos 2 linguri amidon 500 ml lapte 100 g ciocolată 2 gălbenuşuri bătute un vârf de cuţit chili măcinat un vârf de cuţit scorţişoară măcinată 2 linguri margarină 1 linguriţă vanilie Preparare: Într-un vas nu prea mare, la foc mic, se amestecă zahărul şi amidonul cu laptele şi ciocolata rasă. Preparatul se bate bine, apoi se fierbe 2 minute la foc mic. Se ia 1/2 din compoziţia tocmai realizată și, amestecând mereu, se incorporează în gălbenuşurile bătute. Se adaugă scorţişoară şi chili, după care amestecul se fierbe şi se amestecă în continuare, până se îngroaşă. Budinca

Bucătăria sud-americană, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Friptură de pui dulce-acrișoară

Ingrediente: 8 jumătăți piept de pui dezosat 1 cană ananas, din compot 2 ardei grași verzi 2 linguri amidon 400 ml apă 100 ml oțet alb suc ananas 2 cuburi de concentrat supă de pui 300 g făină albă 50 ml ulei de susan 20 g amidon sare, piper, zahăr după gust 1 ou 475 ml apă ulei pentru prăjit Preparare: Pentru sos, într-o cratiță se combină 1 ½ ceașcă apă, sare, 1 linguriță zahăr, oțet, suc de ananas și concentratul de supă. Se lasă să fiarbă. Separat, se omogenizează 20 g amidon cu 4-5 linguri de apă și se

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui – LO MEIN

Ingrediente: 3 jumătăți piept de pui dezosat, fără piele 200 g mazăre albă 1 ceaşcă de morcovi, tăiaţi julien 1 ½ ceaşcă de spaghete/tăiţei chinezeşti fierţi 2 linguriţe de amidon de porumb 1 linguriţă de zahăr 2 linguriţe de apă 5 linguriţe de grăsime de pui 1 lingură de sos de soia 4 căţei de usturoi pisat 2 linguriţe de ghimbir – rădăcină tăiat felii Preparare: Se taie fâşii mici carnea de pui. Într-o oală cu capac se pune apă la fiert şi se adaugă mazărea albă, morcovii şi tăiţeii şi se lasă la fiert 10 minute. Se scurg de

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cubuleţe de peşte

Ingrediente: 500 g filé pește 2 gălbenușuri sare, piper după gust coriandru 2 linguri amidon de porumb ulei pentru prăjit Preparare: Se taie peștele cubulețe. Într-un vas se amestecă gălbenușurile cu amidonul și condimentele. Cubulețele se dau prin această compoziție, apoi se prăjesc în ulei încins, până devin aurii. Se scurg de ulei în șervețele de hârtie. Se pot servi calde, lângă orez.

Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cubaneză cu ness

Ingrediente: 4 linguri amidon 750 g lapte 2-3 linguri cafea ness 250 g smântână 250 g zahăr 2 ouă 250 g frişcă boabe de cafea trase în ciocolată Preparare: Amidonul se dizolvă în 250 ml lapte călduţ, apoi, deasupra unui vas cu apă clocotită, se combină cu restul de lapte, smântână, cafea ness şi zahăr. Se amestecă bine până ce compoziţia se îngroaşă, apoi se acoperă şi se lasă încă 10 minute la foc mic. Ouăle se bat bine, după care, peste ele, se toarnă puţin din amestecul descris mai sus. Nu vă opriţi din amestecat şi incorporaţi treptat toata

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili

Ingrediente: 250 g zahăr tos 2 linguri amidon 500 ml lapte 100 g ciocolată 2 gălbenuşuri bătute un vârf de cuţit chili măcinat un vârf de cuţit scorţişoară măcinată 2 linguri margarină 1 linguriţă vanilie Preparare: Într-un vas nu prea mare, la foc mic, se amestecă zahărul şi amidonul. Treptat, cu ajutorul mixerului, se incorporează laptele şi ciocolata rasă. Preparatul se bate bine, apoi se fierbe 2 minute la foc mic. Se ia 1/2 din compoziţia tocmai realizată şi, amestecând mereu, se incorporează în gălbenuşurile bătute. Se adaugă scorţişoară şi chili, după care amestecul se fierbe şi se amestecă în

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brioşe cu sos de ciocolată şi îngheţată

Ingrediente: 1 albuş 1 gălbenuş 2 linguri făină 1 linguriţă amidon 50 g ciocolată neagră 1 lingură zahăr 1 lingură unt 1 lingură cacao Sos 3 linguri apă caldă 1 lingură zahăr 50 g ciocolată topită 50 g îngheţată Preparare: Se bat albuşurile spumă, după care se amestecă cu făină şi amidon. Separat, la bain-marin, se topeşte ciocolata, se răceşte şi se amestecă cu zahăr şi gălbenuş. În compoziţia descrisă, se incorporează treptat albuşul. Se toarnă totul în forme unse, se pudrează cu zahăr şi se coace 10 minute la foc mediu. Sosul. Apa fierbinte se amestecă cu zahăr şi

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum