Arhiva

Arhiva pentru tagul: ananas

Chiftele dulci-acrişoare

Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei capia roşu 1 linguriţă sos de peşte sare 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă amidon 1 ceaşcă ulei 3 căţei usturoi 200 g ananas 1 vârf de cuţit piper 1 linguriţă sare 400 g carne tocată de vită 3 linguriţe oţet din vin de orez Preparare: Se toacă usturoiul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează cu carnea tocată. Se modelează chiftele mici care se prăjesc în ulei încins. Se scurge ananasul conservat şi se toacă ardeii. Se adaugă toate peste chiftelele aproape prăjite şi se lasă câteva minute la foc

Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria thailandeză, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Avocado cu lime

Ingrediente: 2 avocado decojiţi, curăţaţi de coajă şi zdrobiţi 1 linguriţă suc de lime ½ lingură suc de portocale ½ lingură suc de ananas un vârf de cuţit chimen măcinat ½ legătură coriandru verde, tocat 1 linguriţă sos iute sare Preparare: Avocado se curăță de coajă, se înlătură sâmburii și se formează o pastă, care se omogenizează cu suc de lime, suc de portocale, suc de ananas, chimen şi coriandru. Se condimentează după gust cu sare şi sos picant. Compoziţia rezultată se dă la rece, la frigider, înainte de servire, se poate decora cu verdeaţă mărunţită.

Bucătăria spaniolă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Friptură de pui dulce-acrișoară

Ingrediente: 8 jumătăți piept de pui dezosat 1 cană ananas, din compot 2 ardei grași verzi 2 linguri amidon 400 ml apă 100 ml oțet alb suc ananas 2 cuburi de concentrat supă de pui 300 g făină albă 50 ml ulei de susan 20 g amidon sare, piper, zahăr după gust 1 ou 475 ml apă ulei pentru prăjit Preparare: Pentru sos, într-o cratiță se combină 1 ½ ceașcă apă, sare, 1 linguriță zahăr, oțet, suc de ananas și concentratul de supă. Se lasă să fiarbă. Separat, se omogenizează 20 g amidon cu 4-5 linguri de apă și se

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tort dietetic cu ananas

Ingrediente: 1 kg orez cu lapte vanilat ½ cutie de compot de ananas 200 g zmeura Preparare: Peste orezul cu lapte, fiert şi răcit, se aranjează feliile de ananas. În zeama compotului se fierbe 10 minute zmeura. După ce se răceşte zmeura, se aşază grămăjoare peste feliile de ananas. Se serveşte rece.

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de porc la grătar garnisită cu ananas, mazăre şi ghimbir

28 octombrie – 1834: Ziua neagră a aborigenilor australieni, măcelăriți de coloniști britanici: evenimentul cunoscut cu numele de Battle of Pinjarra pe Swan River Colony; (Pinjarra, Western Australia). 1929: Lunea neagră a bursei din New York. Ingrediente: 750 g file de porc 1 lingură pastă de tamarind 2 linguriţe zahăr 2 linguriţă ulei de măsline 350 g mazăre 250 g ananas tocat 2 linguriţă ghimbir ras ½ ceapă roşie mică feliată 60 g coriandru verde tocat sare, piper Preparare: Se face un sos din pasta de tamarind, zahăr, ulei de măsline, sare şi piper, după gust. Se toarnă peste carnea

Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată în pepene

Ingrediente: 1 pepene galben 3 piersici 1 pepene galben 1 banană 1 ceaşcă ananas 3 portocale 1 ceaşcă zahăr pudră 5 linguriţe suc de lămâie 1 ceaşcă suc de portocale 1 măr 1 ceaşcă căpşuni 1 kiwi Preparare: Ananasul se taie cuburi, portocalele, piersicile şi merele se curăţă şi se taie cubuleţe, căpşunii în jumătate, kiwi se toacă, iar bananele se taie rondele şi se stropesc cu suc de lămâie. Se porţionează pepenele în două, se scobesc jumătăţile, iar pulpa se toacă şi se combină cu celelalte fructe. Compoziţia de fructe se pune înăuntru, în jumătăţile de pepene galben, se

Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ananas şi mango

Ingrediente: 4 căni amestec de fructe tăiate (ananas, mango, mere, struguri) 4 linguri nucă de cocos măcinată 2 ardei iuţi uscaţi 1 linguriţă seminţe de muştar 2 linguriţe zahăr sare Preparare: Se amestecă zahărul cu frunzele tăiate şi se pune deoparte. Se macină nuca de cocos, seminţele de muştar şi ardeii iuţi. Se amestecă cu puţină apă. Pasta obţinută se amestecă cu fructele. Se asezonează cu sare. Se serveşte rece.

Reţete de post, Salate, Salate cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ananas şi mango

25 februarie – 1817: Deschiderea oficială a muzeului Naţional Bruckenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din ţară. 1866: Debutul literar al lui Mihai Eminescu în revista Familia din Oradea, cu poezia De-aş avea… 1925: Scaunul Arhiepiscopal şi Mitropolitan al Ungro-Vlahiei este ridicat la rangul de Scaun Patriarhal. Miron Cristea devine, în calitatea sa de primat al României, patriarh al Bisericii ortodoxe Române. În 1707 se naște dramaturgul italian Carlo Goldoni, iar în 1852 moare poetul irlandez Thomas Moore. Ingrediente: 4 căni amestec de fructe tăiate (ananas, mango, mere, struguri) 4 linguri nucă de cocos măcinată 2 ardei iuţi uscaţi

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Ruladă de sfeclă

20 octombrie – 1548 – A fost fondat oraşul Nuestra Señora de La Paz, cunoscut mai ales ca La Paz, capitala de astăzi a Boliviei. 1920 – Începe greva generală a proletariatului din România, la care participă cca 400.000 de salariaţi; cuprinde toate ramurile industriei şi transporturilor şi este prima greva politica generală a proletariatului din întreaga Românie (20–28 octombrie). În 1819 se naşte Siyyid `Alí-Muhammad din Shiraz – intitulat mai târziu Bab (poartă), fondatorul persan al credinței Babi – care a condus la fondarea cultul Bahai. În 1935 moare Arthur Henderson – politician scoțian, laureat al Premiului Nobel pentru

Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de iaurt cu brânză

Ingrediente: 1 salată verde 1 ceaşcă brânză sărată 1 ceaşcă ananas 5 batoane de surimi 30 g unt 3 linguriţe iaurt 3 linguri maioneză Preparare: Se taie ananasul mărunt. Se amestecă puţin unt, înmuiat, cu iaurtul şi maioneza. Se aranjează salata tocată, batoanele de surimi şi ananasul. Brânza se rade deasupra. Se stropeşte salata cu sosul de iaurt, se serveşte de preferinţă rece.

Salate, Salate cu brânză | Print | Nici o opinie pana acum