Arhiva

Arhiva pentru tagul: aromă

Avocado sau “para aligatorului”

Persea americana, copacul originar din America de Sud, celebru pentru fructele sale aparte, este apreciat însă şi ca plantă ornamentală, fiind foarte uşor de cultivat şi de întreţinut, având în vedere că se poate rezista şi în apartament, cu condiţia să nu-l umezim prea tare şi să aibă multă lumină. Frunzele lucioase, alungite la vârf, asemănătoare cu cele de portocal, verzi la suprafaţă şi cenuşii pe partea de jos, fac din acesta prilej de încântare pentru privire. Dar să revenim la fruct, aşa este cel mai bine cunoscut, aşa-zisa „para aligatorului”, cum o numeau băştinaşii sud-americani, datorită formei pe care

Diete/Sănătate | Print | 3 Opinii

1 lingură de istorie în supa de cartofi

(complexitate: redusă timp de preparare: câteva zeci de mii de ani) Ingrediente: 1 kg cartofi 3 cepe 2-3 morcovi 70 g unt 50 ml ulei 50 g pătrunjel verde tocat 1 foaie dafin sare, piper Preparare: Se curăţă legumele, se înăbuşă, se adaugă, se taie, se condimentează, se garnisesc, se servesc… Toată lumea ştie reţeta de supă de cartofi, una dintre cele mai simple din lume, dar puţini dintre noi ne luăm răgazul să o gustăm şi altfel, nu doar cu papilele gustative. Nu, nu este la mijloc nicio descoperire şi niciun aforism pretenţios, ci doar o lingură de istorie

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Mărarul – utilizări culinare

Mărarul proaspăt se potriveşte bine cu preparatele din fructe de mare, sosurile cremoase şi legume precum morcovul, castravetele şi cartoful. Se adaugă în mâncare mai spre sfârşit pentru a nu-şi pierde din aromă prin fierbere. Frunzele uscate de mărar nu sunt atât de aromate precum cele proaspete. Se mai combină bine cu busuiocul, usturoiul, capere, ridichi, muştar şi pătrunjel.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Peşte prăjit

Dacă prăjiţi peşte, ţineţi-l 10 minute în lapte dulce înainte de a-l da prin făină şi pune în ulei încins! În acest fel se va frăgezi şi va căpăta o aromă mult mai… fină.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Friptură cu vin sau creme cu lichior

Sub indiferent ce formă, ingredientele cu alcool (lichior, vin, etc.) trebuie adăugate spre final, ca să nu îşi piardă aroma.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cafea aromată mult timp

Împătimiţii ştiu că o cafea fără aromă este ca o mâncare fără sare, aşa că ei ne recomandă păstrarea ei în recipientele iniţiale, în frigider!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Varză acră

Varză a la Cluj sau tocană de legume cu varză acră? Oricum ar fi, fierbeţi varza cu puţin suc de lămâie sau mere! În acest fel, preparatul va căpăta o aromă… specială.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinul în mâncare

Vinul dă un gust foarte bun mâncărurilor, mai ales fripturilor, tocanelor, sosurilor, dar este bine de ştiut că el trebuie adăugat la final, după ce se ia vasul de pe foc şi nu în timpul fierberii, deoarece îşi pierde aroma.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremvurşti aromaţi

Un sfat pentru a obţine cremvurşti mai aromaţi: în vasul cu apă în care se fierb aceştia, se adaugă 1 foaie dafin, aroma va fi absorbită de aceştia şi rezultatul unul pe gust tuturor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

La prăjit de condimente

Ca şi în cazul cafelei, prăjirea dă un plus de aromă şi „putere” condimentelor. Ştiţi cafeaua „bine prăjită”? Ei bine, nu riscaţi nimic dacă înainte de măcinare, prăjiţi puţin şi chimenul, piperul, etc. într-o tigaie, fără ulei. Trebuie doar să fiţi atenţi să nu se ardă şi să luaţi condimentele de pe foc în momentul în care bucătăria începe să se umple de aromă! Ah! Nu vă mişcaţi de lângă tigaie şi amestecaţi mereu!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum