Arhiva

Arhiva pentru tagul: arpagic

Rulouri de piept de pui pane

Ingrediente: 5 bucăţi piept de pui sare piper 3 ceşti pesmet 3 ouă 1 ceaşcă unt 1 linguriţă pătrunjel 1 linguriţă arpagic 1 linguriţă suc de lămâie 3 linguriţe apă ulei Preparare: Se toacă pătrunjelul şi arpagicul, se bat ouăle bine. Se amestecă untul cu pătrunjel, arpagic şi suc de lămâie și se lasă la rece. Se bate pieptul de pui ca pentru şniţele şi se condimentează. Pe mijlocul fiecărei bucăţi se carne se aşază câte o porţie din amestecul cu unt, apoi se împătureşte, se rulează şi se prinde fiecare bucată cu scobitori să nu se desfacă. Se bat

Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu roşii

Ingrediente: 500 g piept de pui făină 4 roşii 3 bucăţi arpagic tocat Busuioc tocat Suc de lămâie ulei Preparare: Carnea se taie bucăţi potrivite ca mărime care se dau prin făină şi care se rumenesc în ulei încins. Se scot din cratiţă, în locul cărnii se pun arpagicul, roşiile şi busuiocul, se amestecă pe foc 3-4 minute, apoi se incorporează şi carnea. Se toarnă 250 ml apă călduţă, uşor îndulcită, cratiţa se dă la cuptor, cca 45 minute, la foc mic. Inainte de servire se adaugă sucul de lămâie.

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tartine de tomate

19 iulie – 1834 se naște pictorul francez Edgar Degas. O sculptură interesantă este Mica balerină, de 14 ani, pe care o expune la ultima expoziție a impresioniștilor – una din cele mai controversate piese, și care a atras multe critici la vremea respectivă – unii au descris-o ca fiind urâtă. Mica balerină a fost făcută din ceara, un material neobișnuit pentru sculptură, îmbrăcată într-o rochiță de bumbac. “Bunul gust nu există! Lucrurile frumoase se fac instinctiv”. (Edgar Degas) Ingrediente: 8 roşii potrivite 4 roşii uscate, tocate 4 cepe verzi, tocate mărunt 16 felii fine de jambon de Parma 2

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sufleu de roşii

29 ianuarie – În 1886, germanul Karl F. Benz este brevetat pentru fabricarea primului automobil funcționabil din lume, alimentat cu benzină. În 1950 izbucnesc primele tulburări rasiale în Africa de Sud, la Johannesburg. În 1996, președintele Jacques Chirac anunță terminarea testării de arme nucleare în Franța. În 1860 se naște scriitorul rus Anton Cehov, care a scris o piesa de teatru – Asupra efectelor nocive ale tutunului – în 1886. În Palau e Ziua Națională. Ingrediente: 4 roşii mari 250 ml lapte gros 25 g brânză rasă 1 ou 2 linguri făină de porumb pătrunjel arpagic sare, piper Preparare: Se

Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de usturoi cu praz și smântână

9 ianuarie –1964: În zona canalului Panama a fost identificată una dintre cele mai ample mişcări anti-americane, este Ziua Martirilor, mai mulți tineri din Panama au încercat să ridice steagul Panamei în zona canalului, controlată de americani, conducând la ample lupte între civili și armata americană. În 1780 moare Chesarie de Râmnic, cărturar, tipograf şi traducător; provenind dintr-o familie de origine arabă din Alep, se va călugări la Bucureşti şi va ajunge episcop de Râmnic (1773); filosof al istoriei, primul iluminist din Ţara Românească (n. 1720). Supă de usturoi cu praz și smântână Ingrediente: 4 căciulii de usturoi 4 fire

Bucătăria ucrainiană, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sendviș cu brânză Swiss

8 noiembrie – 794: Capitala imperială japoneză este stabilită la Kyoto (numit initial Heiankyo – “Capitala păcii şi liniştii”). Din anul 1868, Japonia îşi va muta capitala la Tokio. În 1885 s-a fondat Partidul Liberal-Democrat condus de Dimitrie C. Brătianu, unind în rândurile sale pe toţi cei nemulţumiţi de guvernarea liberal a lui I.C. Brătianu, inclusiv pe Mihail Kogălniceanu şi grupul liberalilor moldoveni grupaţi în jurul acestuia. A funcţionat până la 24 martie 1890, când s-a unificat cu Partidul Naţional Liberal. În 1908 se naşte Martha Gellhorn, ziaristă, prima femeie corespondent de război, a fost a treia soţie a lui

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pate din ficat de pui

22 octombrie – 1865: A fost fondat primul ziar muncitoresc cubanez La Aurora. 1911: A aparut revista literară, artistică şi socială Flacăra, sub directia lui C. Banu. 1964: Jean-Paul Sartre, după care existențialismul este un umanism, a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură, dar l-a refuzat, motivând într-o epistolă către Academie: Un scriitor trebuie să refuze să se lase transformat în instituţie, chiar dacă acest lucru are loc sub formele cele mai onorabile, cum este cazul acum. În 1811 se naşte compozitorul şi pianistul maghiar Franz Liszt, autorul Simfoniei Faust şi nu numai. În 1882 moare Ion Andreescu, pictor român, membru

Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Avocado cu ton

Ingrediente: 500 g ton proaspăt 3 avocado 1 ardei roşu zeama de la jumătate de lămâie 2 linguri seminţe de susan 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ulei de susan pătrunjel tulpini arpagic Preparare: Tonul se taie cubuleţe şi se pune într-o cratiţă cu apă sărată fiartă, se stinge focul şi se acoperă vasul cu un capac. Între timp, se taie avocado pe jumătate, se scoate sâmburele, se lasă coaja deoparte iar miezul se taie cubuleţe. Ardeiul se taie lamele fine sau cuburi mici. Se scoate tonul din apă, se scurge bine şi se îmbină cu ardeiul şi cu

Aperitive, Aperitive cu peşte, Peşte | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de usturoi cu praz

În 7 martie 1441, Iancu de Hunedoara, comite al Timişoarei şi de ban al Severinului, devine voievod al Transilvaniei. În aceeaşi zi, dar în alte momente ale istoriei, s-au stins din viaţă personalităţi precum: împăratul roman: Antoninus Pius, (86-161), teologul şi filosoful medieval Toma d’Aquino (1225-1274) şi regina Portugaliei Maria de Aragon (1482-1517). Ingrediente: 4 căpăţâni de usturoi 4 legături de praz (doar partea albă), tăiate rondele 1 ceapă, tăiată cuburi 1 l supă de pui, caldă 250 g smântână 80 ml vin alb sec 60 ml ulei de măsline 6 linguri făină 6 linguri unt 2 linguri arpagic proaspăt,

Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum