Arhiva

Arhiva pentru tagul: banane

Banane thailandeze prăjite

Ingrediente: 3 ceşti apă 10 banane 5 ceşti ulei ½ ceaşcă făină de tapioca 3 linguriţe zahăr 1 vârf de cuţit sare 1 ceaşcă nucă de cocos 1 ceaşcă făină de orez Preparare: Se amestecă zahărul, nuca de cocos, făina de orez, făina de tapioca şi sare. Se adaugă apă treptat, amestecând ca să se obţină o pastă groasă. Se curăţă şi se taie bananele în 4 pe lungime, apoi se dau prin crema preparată mai sus şi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scurg. Se servesc fierbinţi.

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume

Ingrediente: 1 ridiche tocată 1 banană feliată 1 măr tăiat felii subţiri 1 guava tăiat 1 varză mică 10 frunze de salată verde 2 morcovi curăţaţi şi tocaţi 1 ceapă, tăiată felii subţiri 1 castravete, feliat 1 lingură suc de lămâie 1 roşie, tăiată felii sare Preparare: Se ia un platou mare şi se aşază frunzele de salată. Deasupra se pune varza, ceapa, morcovii, castravetele şi ridichea, toate tăiate felii subţiri. Deasupra se pun roşiile, banana, mărul şi guava. Se presară sare şi (chaat) masala şi se stropeşte cu suc de lămâie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Mărul şi bananele înnegrite

Mărul, bananele şi alte fructe care se oxidează şi se înnegresc, dacă se stropesc cu puţină zeamă de lămâie imediat după curăţare, se previne oxidarea lor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Aperitiv cu vinete şi banane coapte

12 decembrie – Se naște în 1821 la Rouen – Gustave Flaubert – autorul operei Madame Bovary. Flaubert o cunoaște la Trouville pe Elisa Schelesinger, soția (nelegitimă mult timp) a unui afacerist, în vârstă de 26 de ani, femeie de o cinste și de o puritate ireproșabile, care rămâne toată viața marea pasiune a scriitorului; episodul întâlnirii este povestit amănunțit în “Memoriile unui nebun”, unde tânăra doamnă se numește Marie; ea va deveni modelul lui Marie în “Educația sentimentală”. “Memoriile unui nebun”, roman terminat în 1838, este un jurnal al crizei sentimentale pe care o traversează un adolescent exaltat; este

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Aperitiv cu vinete şi banane coapte

20 septembrie – În 1702 a fost inaugurat Palatul de la Mogoșoaia, așa cum stă scris pe pisania din foișorul de pe latura de răsărit a palatului. În 1932, Gandhi începe greva foamei în închisoarea Poona, India. Este Ziua Bucureștiului, zi sărbătorită prin evenimente culturale și de divertisment. Aperitiv cu vinete şi banane coapte Ingrediente: 1 kg vinete 5 banane tăiate pe jumătate 270 g roşii tocate 75 ml ulei 100 g pesmet coaja de la 1 lămâie, rasă sare, piper Preparare: Se decojesc vinetele, se taie felii şi se prăjesc în ulei 50 ml ulei încins. Se scurg de

Aperitive cu legume, Bucătăria albaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă spumoasă cu banane

4 iulie – 1864: Decret domnesc privind înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, care reunea într-un singur corp facultăţile de Drept, Ştiinţe şi Litere. Primul rector a fost juristul Gh. Costaforu. 1876: S-a creat, la Bucureşti, “Societatea naţională de Cruce Roşie a României”. La 23 august acelaşi an, societatea a fost recunoscută de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii de la Geneva. 1957: S-a înfiinţat, la Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme. Ingrediente: 2 banane sucul de la 1 lămâie 300 ml lapte 3 bulgăraşi îngheţată de cireşe Preparare: Se pune laptele într-un bol pentru mixer, se adaugă bananele tăiate bucăţi, îngheţata şi sucul

Deserturi, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu banane şi lapte de cocos

3 iulie – 1608: Exploratorul francez Samuel de Champlain a înfiinţat oraşul Quebec (Canada). 1900: A avut loc prima ascensiune a unui dirijabil (zepelin). Ferdinand, conte von Zeppelin (1838–1917), constructor german de dirijabile, a fost primul care a folosit motorul cu combustie internă pentru propulsia dirijabilelor. Ingrediente: 6 banane crude 125 g zahăr brun 125 g făină de cartof 125 ml lapte de cocos Preparare: se decojesc bananele şi se pasează miezul cu o furculiţă. Într-un castron larg se face un amestec din piureul de banane, zahărul brun, făina da cartof şi laptele de cocos, care se toarnă într-o tavă

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu banane şi alune

2 iulie – Se naște în 1877 scriitorul german Herman Hesse, laureat la Premiului Nobel pentru Literatură, în 1946 “pentru inspiratele sale scrieri care, crescând în îndrăzneală şi putere de pătrundere, exemplifică idealuri umanitare clasice şi înalte calităţi ale stilului”. Romanele cele mai cunoscute ale autorului sunt: Lupul de stepă, Demian, Narcis și Gură de aur, Siddhartha, Jocul cu mărgele de sticlă, Knulp. Ingrediente: 2 banane coapte 100 g alune, mărunţite 100 g unt 100 g zahăr brun 100 g făină amestecată cu drojdie 2 ouă 1 linguriţă drojdie ½ linguriţă esenţă de vanilie sare Preparare: Se bate untul cu

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă cu banane, kiwi şi lapte de cocos

20 mai – 1902: Cuba îşi câştigă independenţa faţă de Statele Unite. 1920: S-a inaugurat Opera Română din Cluj, cu opera Aida, de Giuseppe Verdi. 1927: Charles Augustus Lindberg, pilot din Detroit, a efectuat primul zbor fără escală peste Oceanul Atlantic, la bordul unui avion monoplan. Ingrediente: 2 banane mici 4 kiwi mici 250 ml lapte gras 250 ml lapte de cocos 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat zeama de la jumătate de lămâie 2 foi de gelatină Preparare: Într-un bol cu apă rece se lasă gelatina la înmuiat. Se toarnă laptele, laptele de cocos, zahărul şi zahărul vanilat

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată în pepene

Ingrediente: 1 pepene galben 3 piersici 1 pepene galben 1 banană 1 ceaşcă ananas 3 portocale 1 ceaşcă zahăr pudră 5 linguriţe suc de lămâie 1 ceaşcă suc de portocale 1 măr 1 ceaşcă căpşuni 1 kiwi Preparare: Ananasul se taie cuburi, portocalele, piersicile şi merele se curăţă şi se taie cubuleţe, căpşunii în jumătate, kiwi se toacă, iar bananele se taie rondele şi se stropesc cu suc de lămâie. Se porţionează pepenele în două, se scobesc jumătăţile, iar pulpa se toacă şi se combină cu celelalte fructe. Compoziţia de fructe se pune înăuntru, în jumătăţile de pepene galben, se

Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum