Arhiva

Arhiva pentru tagul: biscuiţi

Tartă cu mascarpone și cireșe

Ingrediente: 300 g biscuiți digestivi 125 g unt 60 g zahăr 1 lingură vanilie ½ suc lamâie 250 ml frișcă lichidă 300 g mascarpone Dulceață de cireșe sau de căpșuni Preparare: Se blendează biscuiții cu 125 g unt, apoi se întinde aluatul pe fundul unei forme de tort. Se introduce în cuptorul preîncălzit 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema, omogenizând într-un vas brânza mascarpone, cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie, separat se bate frișca, apoi se incorporează în crema cu mascarpone. Crema se așază peste blatul rece, apoi se dă la frigider

Deserturi, Reţete cu poze, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi cu lămâie din Algeria

Ingrediente: 1 kg făină 6 ouă 250 g zahăr 2 linguriţe praf de copt 250 ml ulei de floarea-soarelui sau ulei de canola coaja rasă de la 4 lămâi sare Preparare: Se bat ouăle cu uleiul, se adaugă praful de copt şi coaja rasă de lămâie, apoi, treptat, se încorporează făină cât cuprinde. Aluatul obţinut se frământă cu mâna, după aceea se întinde în foaie de ½ cm şi se taie cu un pahar nu prea mare. Plăcintele obţinute se aşază pe o folie de aluminiu (se pot unge cu albuş pe una din părţi) şi se coc 25 de

Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli la cuptor

Ingrediente: 1 câpâțână broccoli 1 cutie pastă de ciuperci 1 ceaşcă brânză cheddar rasă 1 linguriţă zeamă de lămâie biscuiţi sărați, zdrobiţi Preparare: Se preîncălzeşte cuptorul (180ºC). Se desface broccoli în bucheţele și se fierbe puțin. Intr-un bol, se amestecă pasta de ciuperci, brânza rasă şi zeama de lămâie. Intr-o cratiţă se combină acest sos cu broccoli şi se garniseşte cu biscuiţii mărunţiţi. Se pune la cuptor, fără capac; se lasă până când se rumeneşte brânza.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tartă cu mere şi biscuiţi

Ingrediente: 300 g biscuiţi, de preferat digestivi 7-8 mere 250 g unt Zahăr Scorţişoară Blat: 8 linguri făină 8 ouă mari (9 mici) 8 linguri zahăr Praf de copt Un vârf cuţit sare Preparare: Se feliază merele curăţate şi se adaugă zahăr, scorţişoară, se pun deoparte. Se prepară blatul din 8 ouă: gălbenuşurile se freacă într-un vas cu 8 linguri zahăr şi praf de copt până se topeşte zahărul, separat se bat albuşurile cu un vârf de cuţit de sare, se combină albuşurile cu gălbenuşurile şi 8 linguri de făină. Se zdrobesc biscuiţii şi se omogenizează cu unt topit, călduţ.

Deserturi, Reţete cu poze, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu brânză şi coacăze

30 iunie – 2001 moare cântărețul american de jazz Joe Henderson, saxofonist tenor. De-a lungul carierei sale, mai mult de 40 de ani acesta a cântat alături de nume mari ale jazz-ului și a înregistrat pentru nume mari de case de discuri. Blue Bossa – după cum spune și titlul – are tonalități de blues. Deși este o piesă care se reține ușor, ușor recognoscibilă chiar și de profanii genului, aceasta apare pe albumul de debut – Page One, interpretată – dar aparține de drept trompetistului Kenny Dorham, care a compus-o și introdus-o în canoanele jazz-ului. Dorham preia conducerea, expunând

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spumă de ciocolată cu vin şi biscuiţi

14 mai – Se naște în 1897 primul saxofonist de jazz important – Sidney Bechet, acesta a schimbat clarinetul pe saxofonul soprano – cu un sunet puternic, impunator. Bechet era omul care vroia sa-si faca simtita prezenta. Muzica sa reflecta perfect caracterul sau – o combinatie de perfectiune-pasiune, dominare, totala incredere in sine. Se spune că acesta a servit de model pentru profilul saxofonistului Pablo, din opera Lupul de stepă – a lui Herman Hesse, care l-ar fi ascultat cântând în Europa, prin 1920 – când a intrat în contact cu jazz-ul. Ingrediente: 150 g ciocolată 50 g unt 70

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli gratinat

Ingrediente: 1 broccoli, fiert 1 cutie pastă de ciuperci ¼ ceaşcă maioneză 1 ceaşcă brânză cheddar rasă 1 linguriţă zeamă de lămâie biscuiţi sărați, zdrobiţi Preparare: Se preîncălzeşte cuptorul (180ºC). Se desface broccoli în bucheţele. Intr-un bol, se amestecă pasta de ciuperci, maioneză, brânza rasă şi zeama de lămâie. Intr-o cratiţă se combină acest soc cu broccoli şi se garniseşte cu biscuiţii mărunţiţi. Se pune la cuptor, fără capac; se lasă până când se rumeneşte brânza.

Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi din aluat de cartofi

7 ianuarie – 1610: Matematicianul şi astronomul italian Galileo Galilei (1564-1642) a descoperit patru sateliţi ai planetei Jupiter – Ganimede, Io, Europa şi Callisto, în 1904 a fost introdus semnalul marinăresc utilizat în caz de pericol, CQD (“seek you, danger“), înlocuit, doi ani mai târziu, cu SOS (“save our soul“). Biscuiţi din aluat de cartofi Ingrediente: 250 g piure de cartofi dulci 500 g făină albă 125 g zahăr 1 ou 1 lingură unt 2 linguriţe praf de copt ½ linguriţă sare Preparare: Se încălzeşte cuptorul în prealabil şi se căptuşeşte o tavă cu folie de aluminiu. Într-un castron mare

Bucătăria românească, Deserturi, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tort cu brânză şi afine

Ingrediente: Crusta 200 g biscuiţi digestivi zdrobiţi 30 g zahăr 100-150 g unt Umplutura cu brânză 700 g cremă de brânză 200-250 g zahăr 1 lingură făină 5 ouă 1 lingură smântână 1 linguriţă vanilie Umplutura cu fructe 350 g afine 100 g zahăr 500 ml apă sucul de la 1 portocală coaja rasă de la 1 portocală Preparare: Se amestecă afinele cu apă şi zahăr, se fierb la foc mic, amestecând mereu cu lingura de lemn, până se dizolvă zahărul şi siropul se îngroapă şi se reduce la 500 ml. Se ia de pe foc, se incorporează sucul de

Deserturi, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu brânză de vaci şi frăguţe

Ingrediente: 300 g biscuiţi 2 linguri zahăr 3 linguri unt 500 g brânză de vaci 250 g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 lingură vanilie 3 ouă Crema 250 g zahăr 250 g frişcă 250 g fragi 3 linguri amidon 80 ml apă Preparare: Se zdrobesc biscuiţii, după aceea se combină cu zahăr şi unt, se aşază pe o tavă şi se presează sub formă de crustă. Se dă totul la cuptor şi se coace 10 minute la foc mediu. Separat, se amestecă brânza cu zahăr, coajă rasă de lămâie, vanilie şi ou. Se toarnă deasupra crustei de

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum