Arhiva

Arhiva pentru tagul: brânză

Pizza de casă

Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare

Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă de spanac

Ingrediente: 500 g spanac, tocat 220 ml ulei de măsline 1 pachet foi Filo 200 g brânză feta, tăiată cuburi 2 fire de ceapă verde, tocată 2 ouă ½ linguriţă sare Preparare: Se unge o tavă cu ulei de măsline, după care se întind 2 foi plăcintă, se stropesc cu ulei, se mai pun 2 foi şi se ung cu ulei, continuând astfel până când se termină jumătate din cantitatea de foi. Se sărează spanacul, se amestecă bine cu mâna, se adaugă feta, ceapa, ouăle şi puţin ulei, se omogenizează şi se toarnă peste foile din tavă, se întinde, peste

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tartă de cartofi, brânză şi roşii

Ingrediente: 5 cartofi albi 5 roşii, feliate 200 g brânză gruyère, rasă 200 g brânză cheddar, rasă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură usturoi mărunţit 1 linguriţă sare 1 vârf de cuţit piper Preparare: Se încinge cuptorul în prealabil şi se unge o tavă cu ulei. Într-un vas se combină brânzeturile şi se păstrează deoparte. Cartofii se curăţă şi se taie rondele, se aşază apoi într-o tavă unsă şi se coc pentru 5 minute. În acest timp, se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte usturoiul până se rumeneşte apoi se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Reţeta zilei, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Sendvișuri cu prosciutto și cremă de brânză

Ingrediente: 1 pachet brânză de vaci ½ legătură pătrunjel proaspăt 7-8 felii prosciutto 10 roșii cherry 50 g măsline negre, fără sâmburi Preparare: Feliile de pâine din făină albă sau integrală se rumenesc puțin în cuptor. Se freacă brânza cu pătrunjel până devine o pastă omogenă. Feliile se ung cu pasta, în strat potrivit. Deasupra se așază câte o felie subțire de prosciutto și jumătăți de roșii cherry, se garnisesc cu măsline negre.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tofu cu pastă de susan

Ingrediente: 5 linguri pastă de susan 1 ceaşcă făină 1 căţel de usturoi măcinat 3 linguriţe sos de soia 1 cană apă 500 g tofu cuburi Preparare Se prepară un amestec din pasta de susan, făină, usturoi şi sos de soia. Se adaugă apă şi se dă tofu prin acest amestec, apoi se aşază pe o tavă unsă şi se pune la copt un sfert de oră în cuptorul încins.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de șuncă cu brânză

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 210 ml apă 15 g drojdie 1 ½ linguri sare 6 linguri unt Umplutura: 2 buchețele rucola 200 g brânză parmezan, rasă 200 g șuncă serrano sau pastramă de porc 12 roșii uscate, deshidratate ulei de măsline Preparare: Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă untul topit și răcit, puțin câte puțin, făina și sarea. Se formează un aluat moale, se frământă câteva minute bune. Se divide în două și se fac 2 bile mari, se pun în pungi de plastic și se lasă să se odihnească 30 de minute, Se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de spanac cu feta

Ingrediente: 1 kg spanac 5 linguri făină 100 g unt 150 ml lapte 250 g feta 1 ceapă tocată 2 ouă sare Preparare: Spanacul se spală, se taie fâşii şi se fierbe 15 minute în apă cu sare. După ce se înmoaie, se scurge, se lasă să se răcească şi se macină în robotul de bucătărie. Separat, se înmoaie untul şi se căleşte puţin cu făină, se incorporează ceapa tocată, apoi, după 5 minute, laptele şi piureul de spanac. Amestecul se pune pe foc şi se fierbe 5 minute amestecând continuu, se combină cu ouăle bătute şi brânza, se mai

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele braziliene de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 2 linguri ceapă albă, tocată mărunt 2 linguri ceapă verde, mărunţită 4 linguriţe făină de porumb făină de manioc parmezan ras, după gust sare, după gust Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă sărată. Când sunt moi, se scot şi se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se presează piure. Acesta se combină cu ouăle, ceapa, făina de porumb, parmezanul, se condimentează cu puţină sare şi compoziţia se pune la frigider pentru o jumătate de oră. Se modelează apoi chifteluţe care se rulează prin făină de manioc

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brânză cu spanac

Ingrediente: 2 căni brânză de vaci 3 căni brânză cheddar, rasă 6 ouă bătute 6 linguri margarină 1 legătură spanac, tocat mărunt 3 căni brânză mozzarella, rasă 6 linguri făină 2 cepe mici Preparare: Se amestecă brânza cheddar cu mozzarella şi brânza de vaci, apoi se adaugă făina şi ceapa călită. Deasupra, se pun ouăle bătute, margarina moale şi spanacul tocat. Se pune totul într-o tavă unsă cu ulei şi se coace cel puţin o jumătate de oră.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă de brânză cu smântână şi mărar

Ingrediente: 250 g brânză rasă 250 ml smântână 250 g maioneză 1 lingură fulgi de ceapă 1 lingură pătrunjel uscat 1 linguriţă mărar Preparare: Se amestecă smântâna cu maioneza și brânza, se adaugă mărarul, fulgii de ceapă, se condimentează cu puţină sare şi crema obţinută se aşază pe un platou, se garniseşte cu pătrunjel, se lasă la rece o jumătate de oră, apoi se poate servi.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum