Arhiva

Arhiva pentru tagul: broccoli

File de somon la cuptor, în suc propriu

Editura Urban Lifestyle a deschis sezonul reţetelor preparate de invitaţii noştri. Aceştia vor găti pentru dumneavoastră reţeta lor preferată, însoţită de poze. Invitatul nostru de azi este Cristian Peev, care şi-a etalat măiestria în bucătărie şi care ne-a pregătit: File de somon la cuptor, în suc propriu Ingrediente: 3 fileuri de somon 2 lămai 1 ceaşcă ulei de masline sare, piper, după gust 1 gutuie feliată 1 kg cartofi 1 căpăţână broccoli 3 linguriţe mărar proaspăt Ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon, proaspăt sau congelat 1 vârf cuţit de

Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 4 Opinii

Paste cu broccoli, ciuperci și smântână

Ingrediente: 150 g paste fettuccini 1 ceaşcă smântână 3 linguriţe unt 30 g pastă de roşii un vârf de cuţit usturoi 1 ceaşcă broccoli 1 ceaşcă ciuperci un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper 3 linguriţe brânză parmezan Preparare: Se fierb pastele cu sare al dente, apoi se scurg şi se pun iar în oală. Se adaugă smântâna, untul, usturoiul zdrobit şi broccoli tăiat bucăţi mici. Se lasă la foc mic până pastele se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate felii, apoi se ia amestecul de pe foc şi deasupra se presară parmezan ras. În fine, se condimentează

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Legume prăjite

Ingrediente: 100 g ciuperci 3 cepe verzi 3 linguriţe sherry 300 g broccoli 300 g ştiuleţi cruzi de porumb 5 linguriţe ulei 3 linguriţe sos de peşte 3 căţei de usturoi 3 linguriţe sos oyster 1 linguriţă zahăr Preparare: Se taie broccoli şi ştiuleţii de porumb, bucăţi mici, ciupercile se taie felii mari. Se taie ceapa şi se zdrobeşte usturoiul. Se încinge ulei într-o tigaie, apoi se căleşte ceapa şi usturoiul. După câteva minute se adaugă legumele tăiate. Acestea se lasă câteva minute la foc mic şi se condimentează cu sherry, zahăr, sos oyster şi sos de peşte.

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez şi broccoli

Ingrediente: 2 cepe mici, tocate 1-2 căţei de usturoi, tocat un vârf de cuţit piper 1-2 căni broccoli 1 legătură praz sau ceapă verde 1-2 căni orez cu bob lung un vârf de cuţit curry 3 roşii, tăiate 3-4 căni apă Preparare: Într-o tigaie, se fierbe usturoiul şi ceapa, timp de 5 minute. Se amestecă până când ceapa se înmoaie, apoi se pune orezul, 2 căni cu apă, piper şi curry. Se fierbe 45 de minute, la foc mic, cu capac, amestecând mereu. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească câteva minute, fără să se amestece.

Bucătăria indiană, Reţeta zilei, Reţete, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Pulpe de pui cu legume asortate

Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml ulei de susan vegeta, după gust sos de soia ardei iute 150 g ciuperci legume asortate – conopidă, morcovi, broccoli Preparare: Se dezosează pulpele de pui, carnea se taie cubuleţe. Se călesc cuburile de carne în ulei de susan cu vegeta şi sosul de soia, până ce carnea prinde culoarea albă. Ardeiul iute se taie mărunt şi se adaugă peste carne, se mai pune puţină apă caldă să fiarbă carnea, se lasă până scade apa de tot şi se prăjeşte carnea. Ciupercile se taie mărunt şi se călesc în ulei, după care se

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli cu susan și ghimbir

Ingrediente: 3 linguriţe semințe de susan 1 ceaşcă supă de pui 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ulei de susan 3 linguriţe ulei de arahide 3 căţei de usturoi 1 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat 500 g broccoli Preparare: Se rupe broccoli bucheţele, se spală şi se scurge. Se zdrobeşte ghimbirul şi usturoiul cu sare şi ulei. Susanul se prăjește 3 minute la foc mediu sau mic amestecând mereu, când se rumenește puţin se iau de pe foc şi se pun deoparte. Se amestecă supa cu sosul de soia, uleiul de susan. Separat se încinge puţin ulei de arahide

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli la cuptor

Ingrediente: 1 câpâțână broccoli 1 cutie pastă de ciuperci 1 ceaşcă brânză cheddar rasă 1 linguriţă zeamă de lămâie biscuiţi sărați, zdrobiţi Preparare: Se preîncălzeşte cuptorul (180ºC). Se desface broccoli în bucheţele și se fierbe puțin. Intr-un bol, se amestecă pasta de ciuperci, brânza rasă şi zeama de lămâie. Intr-o cratiţă se combină acest sos cu broccoli şi se garniseşte cu biscuiţii mărunţiţi. Se pune la cuptor, fără capac; se lasă până când se rumeneşte brânza.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli cu unt și pesmet

30 noiembrie – În 1979 trupa de rock progresiv Pink Floyd, formată în 1964, lansează opera rock The Wall – un album conceptual, recunoscut prin compoziţiile revoluţionare, complexe, cu versuri filozofice, operă rock cântată în concerte cu efecte elaborate, făcându-se şi un film pe baza ei. Personajul central este Pink care trece prin experienţe neplăcute din fragedă copilărie – toate acestea ducând la izolarea mentală a acestuia în societate. Zidul reprezintă parabolic vorbind bariera dintre el şi restul lumii, dintre noi şi societate. Ingrediente: 2 căpățâni de broccoli 1 cană pesmet 150 g unt Sare, după gust Preparare: Se fierbe

Aperitive, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Omletă de broccoli şi feta

3 noiembrie – 1780: Argentina: În Buenos Aires sunt imprimate primele documente în tipografia regală: „Real Imprenta de Niños Expósitos”. 1810: La teatrul „San Moise” din Veneția este prezentată opera „La Cambiale di matrimonio“ de Gioacchino Rossini. Ingrediente: 1 căpăţână broccoli 100 g brânză feta 3 ouă 1 lingură unt Preparare: Se trece broccoli sub un jet de apă rece, apoi se desprinde bucheţele şi se pune la fiert în apă, timp de 5 minute. Se scot pe o farfurie şi se lasă la scurs. Într-o cratiţă largă se topeşte untul şi se presară bucheţelele de broccoli, se amestecă bine

Aperitive, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu broccoli şi sos de roşii

31 octombrie – 1755: Giacomo Casanova reușește să fugă din Palatul Dogilor, Veneția. 1892: Arthur Conan Doyle publică volumul de povestiri Aventurile lui Sherlock Holmes. 2003: Este descoperită Planeta pitică Eris. Ingrediente: 750 g paste 1 căpăţână broccoli 1 lingură ulei de măsline ¼ ceapă roşie tocată 1 lingură pastă de roşii 300 g smântână 125 g mozzarella tocată 60 g prosciutto tăiată fâşii sare, piper Preparare: Se fierb pastele, se scurg şi se amestecă cu broccoli fiert, rupt bucheţele. Se căleşte ceapa în ulei încins. Când se înmoaie, se adaugă pasta de roşii, apoi, după 2 minute, smântâna. Se

Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum