Arhiva

Arhiva pentru tagul: bucurie

Râsul: „medicament” gratuit (Terapie prin râs)

Motto: „Detaşaţi-vă şi priviţi viaţa ca un spectator, pentru că multe drame se pot transforma în comedii!”, Henri Bergson. Feţe alungite, cu licăriri de tristeţe în ochi, cu alte mii de probleme şi dureri, în minte şi în suflet, gata să izbucnească şi să afecteze şi fizic…Nu aşa ne-ar plăcea lumea asta, nu aşa ne-ar plăcea persoanele din jurul nostru, totul şi-ar pierde din farmec…aşa că haideţi să găsim motive să ne bucurăm şi de împliniri mărunte. Haideţi să râdem de un banc bun, de farsa unui prieten, de jocul vesel al pisicuţei agăţată de perdeaua din sufragerie, de amintiri

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Sărbătoarea creştină “Duminica Floriilor”

„Vin Floriile cu soare / Şi soarele cu Florii”…răsună în minte versurile lui Alecsandri, ce stârnesc voie bună şi ritm vioi, cu gândul că mai sunt câteva zile până la sărbătorirea acestei duminici de Florii, semn al primăverii, al naturii înfloritoare. Celebrată cu o săptămână înaintea Paştelui ortodox, Duminica Floriilor are mai înainte de toate caracter religios, evocând momentul biblic al Intrării Domnului în Ierusalim şi întâmpinarea lui cu rămurele înflorite de măslin şi de finic (smochin), culminată cu decizia de a-l răstigni. Momentul este oarecum reconstituit, astfel că în această zi creştinii obişnuiesc să meargă cu ramuri de salcie

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Naşterea Maicii Domnului

Un moment crucial pentru creştinătate: Naşterea Maicii Domnului, sărbătorită în fiecare an pe 8 septembrie. Motiv de bucurie, de sărbătoare, dar şi de activităţi profitabile, existând obiceiul târgurilor de obiecte de tot felul, începând de la vase de lut făcute acasă, ţesături…până la bijuterii, flori, ornamente. Şi cel mai tare se bucură cei care poartă numele după cel al Sfintei Marii, astfel că fiecare Marian, Maria, Mariana, Marin etc. se bucură din plin de această zi. Rod al rugăciunilor părinţilor săi, Ioachim şi Ana (care, după o viaţă în singurătate şi mereu cu dorinţa aprinsă de a avea un copil,

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Dieta şi înviorarea de primăvară spun “nu” asteniei

Vorbeam zilele trecute de faptul că primim cu deosebită încântare primăvara. Ieşim dintr-o iarnă friguroasă, anotimpul sedentarismului, cu o alimentaţie bogată în proteine şi grăsimi (la care am avut acces mai uşor), prin urmare avem nevoie de o înviorare cu minerale şi vitamine, de o detoxifiere pe toate planurile, nu doar din punct de vedere alimentar, ci şi fizic şi mental. Durerile de cap, articulare, oboseala, indigestia, răceala frecventă, senzaţia de balonare, de abdomen proeminent, toate acestea apar în urma unei alimentaţii dezordonate, care, la rândul ei, duce efectele mai departe, asupra aspectului fizic şi a stării de indispoziţie, iritabilitate.

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

1 Martie sau “e primăvară!”

Străzi pline de tarabe cu mărţişoare de tot felul, magazine decorate în roşu şi alb, tineri cu flori sau punguţe cu mărţişoare, afişe cu evenimente de mărţişor şi mai ales multe zâmbete. Zilele au trecut aşa de repede, că poate nici nu ţi-ai dat seama de unde atâta forfotă, veselie, până în momentul în care abundenţa de roşu şi alb te-a făcut să-ţi aminteşti: da, e 1 Martie, prima zi de primăvară, prilej de bucurie pentru fetele, femeile care primesc flori, mărţişoare sau alte cadouri simbolice. Asta dacă nu cumva te afli pe meleaguri moldoveneşti sau bucovinene, unde fetele sunt

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolata: cadoul grădinarului paradisului dăruit primilor muritori

Reţeta Cacao, zahăr şi poate lapte. La doar atât se reduce reţeta pentru care zeii şi-ar vinde jumătate din împărăţie. Ciocolata este dorită, dăruită, visată. Şi câte fantezii, câte patimi, câte bucurii poate isca! Ea spune mai bine decât o mie de cuvinte declaraţii de iubire, poate cere scuze, poate exprima gratitudine, poate împăca. Aşa cum “les connaiseurs” preferă vinul aromat în locul celui dulce dar fad, adevăraţii gurmanzi aleg ciocolata neagră. Cu un conţinut de cel puţin 35% cacao, unt de cacao şi ceva mai puţin zahăr, această specialitate se apropie cel mai mult de gustul “pur”, dar este

Articole | Print | Nici o opinie pana acum