Arhiva

Arhiva pentru tagul: cacao

Pâine de secară și semințe de chimen

Ingrediente: 25 g drojdie 120 ml apă 2/3 cană melasă 250 g făină albă 250 g făină de secară 1 lingură sare 1 linguriță zahăr 5 linguri ulei vegetal 1/4 cană praf de cacao 2 linguri seminţe de chimen Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă cu melasă, apoi se pune într-un bol mare de porțelan. Se adaugă seminţele de chimen, sare, ulei vegetal, praf de cacao, făina de secară și făina albă. Se frământă pentru a obţine un aluat destul de moale ca să poată fi amestecat cu lingura de lemn şi apoi frământat pe o suprafaţă tapetată cu

Pâine şi patiserie, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură de ciocolată în 3 straturi

Ingrediente: 750 g făină 650 g zahăr 300 g cacao 150 ml apă 120 ml ulei 5-7 ouă 1 lingură vanilie 250 g zahăr pudră 200 g cacao pentru decor 125 g esenţă de rom 300 g unt pentru glazură 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Preparare: Se amestecă făină cu sare, praf de copt, zahăr şi ¾ din cacao. Se adaugă 250 ml apă şi uleiul de canola. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie, după care se combină cu ouăle, încă 200 ml apă şi vanilia. Continuaţi să amestecaţi încă 5 minute. În final,

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu migdale

Ingrediente: 125 g zahăr 80 g cacao un vârf de cuţit praf de copt 50 g migdale tocate 500 ml lapte 1 ou bătut 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă esenţă de migdale Preparare: Se amestecă zahărul, cacaua şi amidonul, apoi, treptat, peste compoziţia obţinută, se toarnă lapte şi oul bătut. Amestecând mereu, preparatul se dă în clocot şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. În final, se ia de pe foc, se amestecă cu vanilie şi esenţă de migdale, se toarnă în boluri şi se garniseşte cu migdale tocate.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură grecească cu spumă de ciocolată

Ingrediente: Aluat 6 albuşuri 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g făină 30 g cacao 30 g mălai Spumă 150 g smântână 150 ml lapte 70 g zahăr 8 gălbenuşuri 300 g ciocolată 350 g frişcă 60 g gelatină Preparare: Aluat Se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până se obţine o cremă alburie. Separat, se bat albuşurile cu restul de zahăr. Jumătate din această compoziţie se amestecă cu gălbenuşurile, făina, cacaoa şi mălaiul. La sfârşit se adaugă restul de cremă de albuş. Amestecul rezultat se pune în tavă unsă, în strat subţire, se coace 10 minute la foc mediu

Bucătăria greacă, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Shake cu ciocolată şi mentă

Ingrediente: 2 linguri cremă de mentă 2 linguri cremă de cacao 2 linguri frişcă 5 cuburi de gheaţă 1 lingură ciocolată rasă 1 frunză de mentă Preparare: Se amestecă în shaker crema de mentă cu crema de cacao, se adaugă frişcă şi gheaţă şi se agită totul bine. Băutura obţinută se toarnă în pahare, se garniseşte cu ciocolată rasă şi se decorează cu mentă verde, proaspătă.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spumă de ciocolată cu Brandy

Ingrediente: 100 g unt 4 albuşuri 5 linguri zahăr pudră 150 g ciocolată neagră 4 gălbenuşuri 1 lingură cacao 3 linguri cafea 4 linguri Brandy Ingrediente: Se bat bine gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până rezultă o cremă groasă. Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune împreună cu cafeaua şi brandy deasupra unui vas cu apă. Compoziţia se omogenizează la bain-marie, se amestecă cu cacaoa, apoi cu untul (adăugat treptat, câte un cub pe rând). Se amestecă mereu până se totul se topeşte într-o cremă, apoi se ia de pe foc şi se toarnă peste compoziţia cu ou. Spuma obţinută

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brioşe cu sos de ciocolată şi îngheţată

Ingrediente: 1 albuş 1 gălbenuş 2 linguri făină 1 linguriţă amidon 50 g ciocolată neagră 1 lingură zahăr 1 lingură unt 1 lingură cacao Sos 3 linguri apă caldă 1 lingură zahăr 50 g ciocolată topită 50 g îngheţată Preparare: Se bat albuşurile spumă, după care se amestecă cu făină şi amidon. Separat, la bain-marin, se topeşte ciocolata, se răceşte şi se amestecă cu zahăr şi gălbenuş. În compoziţia descrisă, se incorporează treptat albuşul. Se toarnă totul în forme unse, se pudrează cu zahăr şi se coace 10 minute la foc mediu. Sosul. Apa fierbinte se amestecă cu zahăr şi

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă caramel

Ingrediente: 1 L lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră ½ baton vanilie 120 g cacao 50 g cafea boabe 100 g zahăr pentru caramel Preparare: Se fierbe laptele cu vanilia crestată în lungul ei. În acest timp se prepară caramelul, arzând zahărul în tigaie până devine roşcat. Se toarnă peste el o jumătate de pahar cu apă caldă şi se lasă să fiarbă la foc mic până la dizolvarea caramelului. Se ia de pe foc şi se adaugă cacaua. Se toarnă compoziţia de caramel cu cacao peste lapte. Separat se bat gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă puţin câte

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tort şarlotă

Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 ml lapte 3 foi de gelatină 20 g cacao 300 ml frişcă 1 zahăr vanilat 40 ml rom 40 g zahăr pudră 100 g frişcă 100 g fructe zaharisite Preparare: Se amestecă bine ouăle, laptele şi zahărul, apoi se bat cu telul, se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecând constant. Se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi cacaua. Se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte. Se amestecă apoi cu 300 ml frişcă bătută cu 40 g zahăr pudră. Se adaugă romul şi vanilia. Se toarnă

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | 1 Opinie

Prăjitură cu foi, blat și cremă albă

Ingrediente: 5 ouă 500 g făină 600 g zahăr tos 150 g zahăr pudră 220 g unt 500 ml lapte Cacao pudră Ulei, sare Amoniac Esență de rom Sucul de la o lămâie Preparare: FOILE: Se face un aluat pentru foi, potrivit de tare, din 300 g făină, 70 g unt, 6 linguri lapte, 100 g zahăr, 1 ou întreg, 2 linguri cacao, 1 vârf cuțit amoniac, aluatul se împarte în 2 părți egale, apoi se întind, pe rând, cu sucitorul pe dosul unei tăvi, unse în prealabil cu ulei. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc și

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu ouă, Prăjituri, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum