Arhiva

Arhiva pentru tagul: cafea

Prăjitură cu nucă şi cafea

Ingrediente: 250 g unt 300 ml smântână 100 g nucă mărunţită 180 g zahăr pudră 50 g zahăr brun 120 g făină cu drojdie incorporată 350 g făină albă 2 ouă 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă cafea Preparare: Se încinge cuptorul şi se unge o tavă cu unt, apoi se căptuşeşte cu folie de aluminiu. Se face un amestec din nucă, zahăr brun, scorţişoară şi cafea care se păstrează deoparte. Untul şi zahărul se omogenizează bine cu mixerul, se adaugă ouăle, amestecând mereu, se incorporează smântâna, apoi făina albă şi cea cu drojdie, bicarbonatul, se

Deserturi, Prăjituri | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cubaneză cu ness

Ingrediente: 4 linguri amidon 750 g lapte 2-3 linguri cafea ness 250 g smântână 250 g zahăr 2 ouă 250 g frişcă boabe de cafea trase în ciocolată Preparare: Amidonul se dizolvă în 250 ml lapte călduţ, apoi, deasupra unui vas cu apă clocotită, se combină cu restul de lapte, smântână, cafea ness şi zahăr. Se amestecă bine până ce compoziţia se îngroaşă, apoi se acoperă şi se lasă încă 10 minute la foc mic. Ouăle se bat bine, după care, peste ele, se toarnă puţin din amestecul descris mai sus. Nu vă opriţi din amestecat şi incorporaţi treptat toata

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spumă de ciocolată cu Brandy

Ingrediente: 100 g unt 4 albuşuri 5 linguri zahăr pudră 150 g ciocolată neagră 4 gălbenuşuri 1 lingură cacao 3 linguri cafea 4 linguri Brandy Ingrediente: Se bat bine gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până rezultă o cremă groasă. Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune împreună cu cafeaua şi brandy deasupra unui vas cu apă. Compoziţia se omogenizează la bain-marie, se amestecă cu cacaoa, apoi cu untul (adăugat treptat, câte un cub pe rând). Se amestecă mereu până se totul se topeşte într-o cremă, apoi se ia de pe foc şi se toarnă peste compoziţia cu ou. Spuma obţinută

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă caramel

Ingrediente: 1 L lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră ½ baton vanilie 120 g cacao 50 g cafea boabe 100 g zahăr pentru caramel Preparare: Se fierbe laptele cu vanilia crestată în lungul ei. În acest timp se prepară caramelul, arzând zahărul în tigaie până devine roşcat. Se toarnă peste el o jumătate de pahar cu apă caldă şi se lasă să fiarbă la foc mic până la dizolvarea caramelului. Se ia de pe foc şi se adaugă cacaua. Se toarnă compoziţia de caramel cu cacao peste lapte. Separat se bat gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă puţin câte

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tort cu miere

Ingrediente: 250 g nuci pisate 250 g miere 2 linguri unt 4 ouă 4 linguri pesmet 1 praf copt 1 lingură rom 1 ceşcuţă esenţă cafea 1 pahar cu gem Preparare: Se rumenesc nucile în cuptor, se colorează cu esenţă de cafea, apoi se amestecă cu untul, se adaugă patru gălbenuşuri şi se freacă totul foarte bine. Se bat albuşurile spumă, cu un vârf cuţit de sare, se adaugă în compoziţie, la urmă se incorporează pesmetul, praful de copt şi romul. Se coace în formă unsă şi presărată cu pesmet. Când s-a răcit, se taie în două şi se umple

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cubaneză cu ness

23 ianuarie – Rabelais, satiric, călugăr și medic francez, scriitor francez – publică în 1546, la 11 ani de la opera Gargantua și Pantagruel, Tiers Livre – a treia carte despre Pantagruel – cel care considera că starea normală a spiritului uman este veselia, așa cum cea a trupului este sănătatea. În 1656, Blaise Pascal, matematician, fizician și filozof francez, publică Scrisori provinciale, este cel care în Cugetările sale ne dezvăluie ipoteza ca Omul este o trestie cugetătoare, el este cel care a construit calculatorul mecanic, de unde și limbajul de programare Pascal. Se naște, cu puțin înainte de Revoluția

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi nisipoşi

6 decembrie – 1912: A avut loc la Brăila primul Congres al muncitorilor din toate porturile României; s-a constituit Uniunea lucrătorilor de transport pe apă şi pe uscat din România. 1944: Depune juramântul ultimul guvern dinainte de 1989 în care erau reprezentate partidele burgheze (6 decembrie 1944– 5 martie 1945). Premier era Nicolae Rădescu, PNŢ şi PNL deţineau 7 ministere, iar FND, 8 ministere 1965: S-au încheiat lucrarile la prima magistrală feroviara electrificată din România, Braşov-Predeal. În 1864 se naşte Nicodim Munteanu, patriarhul României 1939–1948, membru de onoare al Academiei Române (d. 1948), iar în 1996 moare Marin Sorescu, poet,

Deserturi, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Parfeu cu dulceaţă de gutui

6 octombrie – în 1866 are loc primul jaf de tren în America, în care fraţii Reno au furat 13.000 dolari, în 1889 se deschide la Paris Moulin Rouge. În 1979 Papa Ioan Paul al II-lea devine primul pontif care vizitează Casa Albă. 1981: Anwar al-Sadat, preşedinte al Egiptului şi laureat al Premiului Nobel pentru pace este asasinat în Cairo. În 1902 se naşte Petre Ţuţea, filosof şi eseist român. Ingrediente: 200 g dulceaţă de gutui 5 gălbenuşuri de ou 300 ml smântână 100 g migdale prăjite şi feliate 200 g zahăr pudră 200 ml cafea tare 1 linguriţă esenţă

Deserturi, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Lichior Orgasm

Ingrediente: 30 ml cremă de whisky 30 ml lichior de cafea 30 ml lichior amaretto Preparare: Se amestecă toate ingredientele într-un shaker, se agită bine şi se serveşte într-un pahar înalt.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată cu cafea

Ingrediente: 250 g lapte 150 g zahăr 80 g cacao 2 linguriţe ness 500 ml smântână 1 linguriţă esenţă de vanilie Preparare: Laptele se combină cu ouăle şi zahărul, se pune pe foc mic, amestecând continuu 5 minute, fără a fierbe. Se adaugă cacaoa şi nessul, după care compoziţia se lasă să se răcească. Se incorporează smântână şi vanilia, se dă totul la rece, apoi se bate în robotul de bucătărie 20 de minute. Spuma rezultată se dă imediat la rece.

Deserturi, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum