Arhiva

Arhiva pentru tagul: caise

Carne de viţel cu fructe uscate

Ingrediente: 1 kg piept de viţel 3 linguriţe ulei 3 cepe 1 căţel de usturoi 1 linguriţă sare un vârf de cuţit piper 100 ml suc de mere 100 ml apă 3 morcovi 1 ceaşcă prune uscate 1 ceaşcă caise uscate 3 linguriţe amidon Preparare: Se taie morcovii fâșii. Se încinge ulei şi se prăjeşte carnea pe toate părțile. Într-o oală, se căleşte ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. După 5 minute, când se înmoaie, se pune carnea prăjită peste ceapă şi se condimentează. Se adaugă sucul de mere şi apa. Se acoperă şi se coace o jumătate de oră în

Bucătăria greacă, Carne de vită, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Pui in sos de caise

Ingrediente: 1 piept de pui, dezosat 100 g caise din conservă 3 căţei de usturoi 1 lingură suc de lămâie 100 g concentrat supă de ceapă 1 lingură ulei 1 lingură mărar verde sare, piper Preparare: Se condimentează carnea şi se aşază pe o tavă alături de caise. Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi piper. Se adaugă 1 lingură de ulei şi suc de lămâie. În acest amestec se încorporează concentratul de supă. Pasta obţinută se toarnă peste caisele şi puiul din tavă. Se coace totul 2 ore. Se serveşte fierbinte cu garnitură de orez. Deasupra se

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Haioșe cu osânză de la bunica

Ingrediente: 555 g osânză 920 g făină 4 gălbenușuri 1 lingură oțet 2 linguri smântână Zahăr pudră Dulceață de caise Preparare: Făina se împarte în 3 părți, 2 părți se frământă cu gălbenușurile, smântâna și oțetul și se lasă să se odihnească 15 minute, se pune și apă cu sare, după gust. Osânza se macină și se frământă cu restul făinii. După 15 minute se întinde aluatul, se unge cu untură de 3 ori și se împătură de 3 ori în aceeași direcție, la fiecare împăturat trebuie să stea la rece 15 minute. Consistența aluatului la final trebuie să fie

Mâncăruri cu carne, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu fructe

6 mai – 1639: A fost încheiată construcţia Bisericii “Trei Ierarhi” din Iaşi, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu, adevărată bijuterie arhitectonică; aici se află mormintele lui Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Cantemir şi Vasile Lupu. 1994: Inaugurarea oficială a tunelului de sub Canalul Mânecii, considerat de experţi ca “lucrarea secolului”. Eurotunelul, cu o lungime de 50,3 km, situat la o adâncime cuprinsă între 25 si 45 de metri sub fundul mării, a costat 10 miliarde de lire sterline. Se naște în 1861 Tagore – scriitor, poet indian, supranumit Sufletul Bengalului – laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în 1913. Ingrediente: 50

Orez, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Kuskus cu fistic

Ingrediente: ½ cană cușcuș 1 ceapă albă, mică 2 linguri ulei de măsline 3 caise uscate, tăiate mărunt 3 linguri fistic 3 linguri migdale albe 1 linguriță mentă sare, piper, după gust Preparare: Se înmoaie caisele uscate în apă rece, apoi se taie mărunt. Se decojește fisticul, migdalele se taie feliuțe. Se sotează ceapa în ulei, se adaugă cușcușul și se amestecă, la foc potrivit, 4-5 minute. Se toarnă apă, caisele, se asezonează cu sare și piper, se fierbe totul 10 minute, la foc mediu, până se evaporă apa. Se presară fisticul, migdalele și menta proaspătă. Se omogenizează și se

Pizza şi paste, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Cocktail cu gin

Ingrediente: 40 ml gin 20 ml suc de lămâie 20 ml lichior de caise Preparare: Se amestecă lichiorul de caise cu sucul de lămâie şi cu ginul, se păstrează la rece câteva minute (sau se adaugă cuburi de gheaţă) şi se serveşte.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Desert “ochiuri”

Ingrediente: 100 g brânză albă, dulce 2 jumătăţi de caise, din compot 1 linguriţă zahăr pudră 1 vârf de cuţit scorţişoară Preparare: Se amestecă brânza cu zahărul şi se aranjează pe o farfurie întinsă, astfel încât să fie uniformă pe toată suprafaţa. Se aşază cele două bucăţi de caise cu partea bombată în sus, lăsând puţin spaţiu între ele. Desertul se lasă la frigider şi se serveşte rece.

Deserturi, Prăjituri | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată de caise

Ingrediente: 1,200 kg caise 250 g zahăr pudră 200 g frişcă Preparare: Se fierb caise puţin, apoi se decojesc şi se îndepărtează sâmburii. Pulpa se pisează cu ajutorul mixerului, se combină cu zahărul şi cu frişca, după care se pune la rece pentru câteva ore. Îngheţata se aşază în cupe mici şi se serveşte rece, decorată cu migdale.

Deserturi, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum

Aripioare de pui în sos cu susan

19 iunie este ziua în care Kuwait-ul câştigă independenţa faţă de Marea Britanie, începând cu anul 1961. În Texas se celebrează Ziua Libertăţii – prin comemorarea abolirii sclaviei iar în Trinidad şi Tobago Ziua Muncii. 19 iunie 1623, se naşte Blaise Pascal, matematician şi fizician francez, ceva mai târziu, în 1899 se naşte prozatorul român George Călinescu. 19 iunie mai înseamnă şi căsătoria actriţei Marilyn Monroe cu scriitorul Arthur Miller, anul 1956. Ingrediente: 750 g aripi de pui 40 g ghimbir 8 caise confiate 1 căţel de usturoi 4 linguri sos de soia 4 linguri ulei 1 lingură miere 1

Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Murgi Aur ALloo Ka

18 martie este ziua în care, în 37, Caligula este proclamat împărat de către Senat, dar şi ziua în care în 1922 Mahatma Gandhi este condamnat la închisoare. Primul număr al ziarului “The Times” din Londra (1788) şi primul zbor din lume, al lui Traian Vuia, cu un aparat mai greu decât aerul (1906), s-au produs după cum aţi ghicit, într-o zi de 18 martie. Această zi a mai adus la lumină, în 1989, o mumie veche de 4400 de ani, găsită în Piramida lui Kheops, dar şi personalităţi precum inventatorul motorului Diesel (cu ardere internă şi aprindere prin compresiune),

Bucătăria indiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum