Arhiva

Arhiva pentru tagul: cartofi

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

Ingrediente: 15 cartofi mici Rozmarin uscat un vârf de cuţit sare 3 ceşti ulei Preparare: Se spală cartofii, dar nu se decojesc. Se fierb un sfert de oră, apoi se scurg şi se lasă să se răcească. Se zdrobesc pe rând, în coajă şi se aşază pe o tavă pe care înainte s-a aşezat o folie de aluminiu. Se stropesc cu ulei şi se condimentează cu sare și rozmarin, apoi se coc o jumătate de oră în cuptor încins, până se rumenesc şi devin crocanţi.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 2 Opinii

Cartofi dulci la grătar

Ingrediente: un vârf de cuţit chimen 3 cartofi dulci sare un vârf de cuţit cardamon 3 linguriţe ulei un vârf de cuţit coriandru Preparare: Se fierb cartofii câteva minute, când se înmoaie, se lasă să se răcească şi se taie pe lungime felii. Se amestecă uleiul cu chimenul, sare, cardamonul şi coriandrul. Cu acest amestec se un cartofii. Se prăjesc pe grătar până se rumenesc pe ambele părţi.

Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Legume asortate de post

Ingrediente: 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 ceapă albă 1 ardei roşu 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200 g varză tocată 250 ml lapte de cocos 1 lingură ulei 1 linguriţă curcuma 2 linguriţe coriandru măcinat 1 linguriţă sare Preparare: Se curăţă cartofii şi se taie fiecare în 4; ardeiul se taie bucăţi mici; fasolea se rupe în 2. Ceapa se taie inele şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei fierbinte, se adaugă usturoiul şi curcuma, se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi coriandru. Peste câteva minute se toarnă laptele de cocos şi se incorporează cartofii.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu maioneză de post

Ingrediente: 6 cartofi 2 rădăcini ţelină 50 g mărar verde, tocat fin 200 g maioneză vegetală 2 linguri oţet de mere 1 lingură suc de lămâie 2 linguri muştar de Dijon apă, pentru fiert sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă. Când încep să se înmoaie, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Se taie ţelina cuburi mici şi se pune într-o salatieră, se adaugă mărarul, oţetul de mere, sucul de lămâie, muştarul şi se omogenizează bine. Se incorporează maioneza, se condimentează

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Tartă de cartofi, brânză şi roşii

Ingrediente: 5 cartofi albi 5 roşii, feliate 200 g brânză gruyère, rasă 200 g brânză cheddar, rasă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură usturoi mărunţit 1 linguriţă sare 1 vârf de cuţit piper Preparare: Se încinge cuptorul în prealabil şi se unge o tavă cu ulei. Într-un vas se combină brânzeturile şi se păstrează deoparte. Cartofii se curăţă şi se taie rondele, se aşază apoi într-o tavă unsă şi se coc pentru 5 minute. În acest timp, se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte usturoiul până se rumeneşte apoi se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Reţeta zilei, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele braziliene de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 2 linguri ceapă albă, tocată mărunt 2 linguri ceapă verde, mărunţită 4 linguriţe făină de porumb făină de manioc parmezan ras, după gust sare, după gust Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă sărată. Când sunt moi, se scot şi se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se presează piure. Acesta se combină cu ouăle, ceapa, făina de porumb, parmezanul, se condimentează cu puţină sare şi compoziţia se pune la frigider pentru o jumătate de oră. Se modelează apoi chifteluţe care se rulează prin făină de manioc

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

File de somon la cuptor, în suc propriu

Editura Urban Lifestyle a deschis sezonul reţetelor preparate de invitaţii noştri. Aceştia vor găti pentru dumneavoastră reţeta lor preferată, însoţită de poze. Invitatul nostru de azi este Cristian Peev, care şi-a etalat măiestria în bucătărie şi care ne-a pregătit: File de somon la cuptor, în suc propriu Ingrediente: 3 fileuri de somon 2 lămai 1 ceaşcă ulei de masline sare, piper, după gust 1 gutuie feliată 1 kg cartofi 1 căpăţână broccoli 3 linguriţe mărar proaspăt Ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon, proaspăt sau congelat 1 vârf cuţit de

Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 4 Opinii

Supă de năut, de post

Ingrediente: 200 g năut 2 cepe albe 3-4 roșii 1 cartof 1 morcov 1 ardei iute mic Sare, piper Ulei Preparare: Se lasă la înmuiat năutul în apă rece pentru 12 ore. Apoi se fierbe fără sare, după care se scurge. Se toacă ceapa și se călește în ulei împreună cu ardeiul iute, mărunțit și boabele de năut – fierte, într-o oală. Cartoful se taie rondele, iar morcovul se dă prin răzătoarea mare. Se completează cu apă, se incorporează cartoful, morcovul și roșiile opărite în prealabil și tăiate cuburi. Se fierbe pentru 20 de minute, după care se potrivește la

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de țelină cu maioneză de post

Ingrediente: 6 cartofi 2 rădăcini ţelină 50 g mărar verde, tocat fin 200 g maioneză vegetală 2 linguri oţet de mere 1 lingură suc de lămâie 2 linguri muştar de Dijon apă, pentru fiert sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă împreună cu țelina tăiată cubulețe. Când încep să se înmoaie, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Se adaugă într-o salatieră, se presară mărarul, se stropește cu oţet de mere, sucul de lămâie, muştarul şi se omogenizează bine. Se incorporează maioneza,

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum