Arhiva

Arhiva pentru tagul: castraveţi

Paste spiralate cu dressing şi carne de vită

Ingrediente: 450 g paste spiralate 3 ceşti carne de vită 1-2 ceşti ardei 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă ceapă roşie 1 castravete murat 3 cepe verzi 1 ceaşcă lapte 3 ceşti maioneză 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă seminţe de mărar un vârf de cuţit piper Preparare: Se toacă carnea şi se căleşte. Se toacă ardeii, ţelina şi castravetele, iar ceapa se taie felii. Se fierb pastele şi se scurg, după aceea se clătesc cu apă rece. Se amestecă cu ardeii, carnea, ţelina, ceapa şi castravetele. Se face un dressing din condimente dizolvate în puţină apă, lapte, maioneză, smântână, mărar şi

Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu pătrunjel

Ingrediente: 1 ceaşcă pătrunjel 1 castravete murat 1 ceaşcă maioneză 5 cartofi 1 ceaşcă smântână sare piper 1 ceaşcă ceapă verde 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă şuncă Preparare: Se toacă ceapa, ţelina, pătrunjelul, castraveţii şi şunca. Se fierb cartofii în apă cu sare, o jumătate de oră, se scurg, se decojesc şi se taie cuburi. Se amestecă smântâna cu maioneza şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă cartofii şi se lasă la rece câteva ore. Se adaugă ceapa, ţelina, pătrunjelul, castraveţii şi şunca. Se condimentează după gust.

Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Salată cu cartofi zdrobiţi

Ingrediente: 1 ceapă piper 1 ceaşcă 5 cartofi 3 castraveţi muraţi 1 ceaşcă suc de lămâie sau zeamă de murături sare 5 ouă boia ţelină 1 ceaşcă maioneză 1 linguriţă muştar Preparare: Se toacă ceapa, castraveţii şi ţelina. Se curăţă, se fierb cartofii şi se zdrobesc. Se fierb ouăle, 4 dintre ele se taie felii ori cuburi și se amestecă cu cartofii, ceapa şi ţelina. Se condimentează cu sare şi piper. Se combină maioneza cu muştarul şi zeama de murătură. Crema obţinută trebuie să fie suficient de groasă, aceasta se toarnă peste amestecul de cartofi. Se decorează cu felii de

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată vegetariană

Ingrediente: ½ cană morcovi tocaţi ½ cană salată tocată ½ cană varză tocată ½ cană ceapă, tăiată felii subţiri ½ cană roşie, tăiată mărunt ½ cană castravete feliat ½ cană ridiche tăiată 2 linguri frunze de coriandru 5 ardei graşi 1 ceaşcă oţet sare 1 linguriţă seminţe de muştar curry Se amestecă toate ingredientele. Din frunzele de coriandru şi ardei se face o pastă, care se combină cu legumele. Se condimenteză după gust. Înainte de servire, se adaugă puţin oţet.

Bucătăria românească, Reţeta zilei, Reţete, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume cu usturoi

Ingrediente: 1 cartof 1 ceaşcă porumb fiert 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă măsline 1 castravete 1 ceapă Mărar Sare, piper, ulei de măsline Preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul, se mărunțește mărarul. Se fierb cartofii şi se taie felii, apoi se amestecă cu porumbul. Se adaugă castraveţii tocaţi şi măslinele, compoziția se condimentează şi se garnisește cu mărar.

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de castraveţi şi pepene

Ingrediente: 3 castraveţi Sare, piper 5 linguriţe suc de lămâie 3 căni pepene verde Preparare: Pepenele se taie cuburi, la fel şi castraveţii. Se combină, se stropește salata cu suc de lămâie şi se condimentează după gust. Se lasă la rece.

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | 1 Opinie

Sos Raita

Ingrediente: 2 castraveţi mici, fără coajă, fără seminţe, feliaţi 2 căni iaurt cu usturoi 3 linguri suc de lămâie 2 linguri frunze proaspete de mentă ½ linguriţă zahăr un vârf de cuţit sare Preparare: Se amestecă castraveţii cu iaurtul, sucul de lămâie, menta, zahărul şi sarea. se acoperă şi se lasă în frigider cel puţin 3 ore înainte de servire, pentru ca aromele să se intensifice şi să se întrepătrundă.

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de castravete

Ingrediente: 1 castravete mediu 1 lingură ceapă tocată 1 lingură sare 1 roşie coaptă, tăiată 1 lingură coriandru, tocat 1 cană iaurt 1 linguriţă chimen măcinat Preparare: Se curăţă castravetele şi se taie pe lungime. Se îndepărtează seminţele. Se taie castravetele felii. Se amestecă castravetele cu ceapa şi sarea, se lasă la rece 5 minute. Se scurge castravetele de zeamă, se adaugă roşia, coriandru, iaurtul şi chimenul. Se amestecă uşor toate ingredientele, cu o lingură. Se acoperă şi se ţine o oră la rece.

Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume

Ingrediente: 1 ridiche tocată 1 banană feliată 1 măr tăiat felii subţiri 1 guava tăiat 1 varză mică 10 frunze de salată verde 2 morcovi curăţaţi şi tocaţi 1 ceapă, tăiată felii subţiri 1 castravete, feliat 1 lingură suc de lămâie 1 roşie, tăiată felii sare Preparare: Se ia un platou mare şi se aşază frunzele de salată. Deasupra se pune varza, ceapa, morcovii, castravetele şi ridichea, toate tăiate felii subţiri. Deasupra se pun roşiile, banana, mărul şi guava. Se presară sare şi (chaat) masala şi se stropeşte cu suc de lămâie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de sfeclă roşie

Ingrediente: sare 1 cană sfeclă tăiată mărunt 1 cană porumb un vârf de cuţit praf de usturoi piper mărar 5 linguriţe suc de lămâie 3 linguriţe oţet 1 ceapă pătrunjel 1 castravete Preparare: Se taie, ceapa, sfecla, pătrunjelul şi castraveţii. Se amestecă cu boabele de porumb, fierte, şi sucul de lămâie. Se presară verdeaţă tocată. Se condimentează şi se stropește salata cu oţet, balsamic eventual. Se lasă la rece înainte de servire, să se marineze puțin.

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum