Arhiva

Arhiva pentru tagul: ceapă

Pizza de casă

Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare

Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Iahnie de fasole

Rețetă trimisă de Vali Ingrediente: 300 g fasole albă, uscată 2 cepe mici Un morcov mare Un ardei gras roșu ½ roșie tocată Pătrunjel proaspăt Pastă de roșii, după gust Ulei Sare, piper, paprika Pastă de chili, opțional Preparare: Se înmoaie în prealabil fasolea în apă rece, câteva ore, apoi se clătește și se fierbe fără sare, schimbând de 2-3 ori apa. Separat se toacă mărunt ceapa, ardeiul, roșia, iar morcovul se dă prin răzătoarea mică. Se călesc în ulei, prima dată ceapa cu ardeiul până-și schimbă culoarea, după care se adaugă morcovul și roșia, până se rumenesc toate. Se

Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci 10 foi de plăcintă 1 kg rucola 4 fire ceapă verde pătrunjel proaspăt sare, piper ulei de măsline Preparare: Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi, pătrunjelul şi ceapa verde se toacă mărunt. Rucola se spală, apoi se opăreşte în apă cu puţin ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Se strecoară şi se toacă mărunt, ca şi spanacul. Într-o tigaie se călesc ciupercile împreună cu ceapa, după care se incorporează şi rucola tocată, se presară pătrunjelul, se sărează, piperează după gust. Se suprapun câte 5 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei (vezi

Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Orez cu legume în stil oriental

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Chiftele de năut

Ingrediente: 250 g năut boabe 1 linguriţă zahăr un vârf de cuţit praf de copt 5 linguriţă susan un vârf de cuţit coriandru măcinat un vârf de cuţit chili 125 ml ulei 3 linguri făină un vârf de cuţit turmeric 1 linguriţă chimen 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 125 g ceapă tocată 5 căţei de usturoi zdrobit 125 g pătrunjel verde tocat sare, piper Preparare: Năutul se spală, se amestecă cu 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 10 ore, apoi se spală şi se scurge, apoi se fierbe 2 ore la foc

Reţete de post | Print | 1 Opinie

Legume la grătar – de post

Ingrediente: Câteva frunze de salată 1 vânătă 1 dovlecel zuchini 5-6 ciuperci 2 cepe albe ½ căpățână usturoi Sare, piper, Oțet balsamic Ulei de măsline Preparare: Vânata și dovlecelul se taie în lungime felii medii. Ceapa se taie în 2-3 bucăți dacă e prea mare. Ciupercile se curăță. Se prăjesc pe grătar, fără ulei, câteva minute – vânăta cu dovlecelul, apoi ceapa, usturoiul și ciupercile. Se face un pat din frunzele de salată, tăiate mărunt și stropite cu ulei, puțin oțet și sare, pe farfurii deasupra cărora se așază din legumele făcute la grill.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Pesto cu frunze de coriandru

Ingrediente: 500 g frunze coriandru proaspăt 125 g migdale fierte 60 g ceapă roşie tocată 60 ml ulei de măsline ½ linguriţă ardei iute tocat, fără seminţe ½ linguriţă sare Preparare: Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se presează împreună coriandru, migdalele, ceapa tocată, ardeiul; se presară puţină sare şi se toarnă în ploaie uleiul de măsline. Acest sos se distribuie în forme pentru gheaţă care se acoperă cu folie de plastic şi se pune la frigider. Când sunt îngheţate se scot şi se pun în congelator într-o pungă sigilată. Se folosesc cuburi din acest sos Pesto, când este nevoie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de varză cu stafide şi seminţe de floarea-soarelui

Ingrediente: 1 varză mare 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceaşcă ceapă tocată 1 ceaşcă orez brun 3 ceşti supă 3 linguriţe stafide 5 linguriţe seminţe decojite de floarea-soarelui un vârf de cuţit chimen măcinat bine un vârf de cuţit cardamom pisat sare, piper, după gust 3 conserve de roşii cu suc 250 ml apă 1 linguriţă zahăr Preparare: Se dă apă în clocot. Se adaugă varza şi se opăreşte până se înmoaie, un sfert de oră. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 3 minute amestecând

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu linte roșie

Ingrediente: 400 g paste 100 g linte roşie, zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă 1 ardei roşu 1 căţel de usturoi 1 lingură margarină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă,

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum