Arhiva

Arhiva pentru tagul: cimbru

Pizza de casă

Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare

Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Tobă

Nu vom da cantitățile exacte deoarece fiecare casa are gustul ei, unora le place cu mai multă carne, altora cu mai mult șoric, altora mai aită. Așa că toate cantitățile vor fi la alegerea fiecărui bucatar. Ingrediente: Limbă de porc Șorici de porc Ureche de porc Rinichi Inimă Picioare de porc Carne de care ne place, în bucăți nu prea mari Sare, piper, cimbru Câteva foi de dafin 4-5 căței de usturoi tocat, la litrul de apă Mațe groase sau stomac de porc – membrană Preparare: Se spală toate bucățile de carne foarte bine. Rinichii și inima se taie în

Bucătăria românească, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum

Ciuperci cu dovleac şi cartofi

Ingrediente: ½ dovleac ½ kg ciuperci ½ kg cartofi Rozmarin, cimbru Sare, piper Ulei de măsline Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie cuburi mari şi se omogenizează cu sare, piper şi cimbru, cartofii se taie fâşii şi se amestecă cu sare, piper, ulei şi rozmarin. Se aşază într-o tavă care se dă la cuptor, fără folie, 1 oră. Se serveşte cald.

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Ciorba fermierului

Ingrediente: 1 dovleac 2 cartofi dulci 250 g roşii din conservă 125 g orez 1,5 L supă de vită 1 foaie dafin câteva fire pătrunjel, tocate fin 2 linguri pudră de ceapă 1 linguriţă cimbru sare şi piper, după gust Preparare: Se toarnă supa de vită într-o oală şi se lasă să dea un clocot. Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun în supă; miezul de dovleac se taie şi l cuburi, apoi se împrăştie în supă, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă. Se adaugă orezul, roşiile, foaia de dafin, pudra de ceapă, se condimentează cu

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Lipii cu zahtar

Ingrediente: Aluat: 1 kg făină 2 linguriţe drojdie 50 ml ulei de măsline 450 ml apă 1 linguriţă sare Sos: 5 linguri zahtar (susan, sumac, cimbru) 5 linguriţe seminţe de susan Preparare: Se face un aluat din făină, drojdie dizolvată în puţină apă caldă, sare, ulei şi apă. Se frământă bine, după care se împarte în 6, se pudrează cu făină, se acoperă şi se lasă să crească. Când îşi dublează volumul, aluatul rezultat se întinde şi se unge cu ulei şi sos. Lipiile obţinute se coc 30 de minute în cuptorul încins, până se rumenesc.

Aperitive, Bucătăria libaneză | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcinte cu spanac

Ingrediente: 1 kg aluat simplu de pâine 500 g spanac verde tocat 125 pătrunjel verde tocat 1 linguriţă mentă uscată 125 g ceapă verde tocată 50 g seminţe de pin, prăjite un vârf de cuţit cimbru 50 ml ulei de măsline 50 ml suc de lămâie sare, piper Preparare: Se pune aluatul de pâine la loc cald, să crească. Între timp, se face un amestec din spanac, pătrunjel, mentă, ceapă, seminţe de pin şi cimbru. Compoziţia rezultată se asezo-nează, iar aluatul crescut se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină, într-o foaie cu grosimea de ½ cm. Aceasta se taie

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sufleu de sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat, tăiat mărunt 60 g ceapă verde 1 căţel de usturoi tocat 1 linguriţă cimbru proaspăt tocat 4 linguri unt 125 g pesmet 3 linguri făină 375 ml lapte 125 g brânză gruyère un vârf de cuţit nucşoară măcinată un vârf de cuţit muştar boabe măcinat un vârf de cuţit ghimbir măcinat sare, piper 3 gălbenuşuri 5 albuşuri Preparare: Sparanghelul se opăreşte 2 minute în apă cu sare, apoi se scurge şi se clăteşte cu apă rece să se răcească. Se încinge 1 lingură de unt, se adaugă ceapa verde, usturoiul, cimbrul şi se călesc împreună

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinete cu usturoi, ulei de măsline şi roşii

Ingrediente: 500 g vinete 200 ml ulei de măsline 7 căţei de usturoi zdrobit 50 g cimbru verde tocat 2 linguri ulei de măsline 3 roşii tăiate felii sucul de la 1 lămâie sare de mare, piper alb Preparare: Se taie vinetele în 2 pe lungime, se aşază în tavă cu ulei înfierbântat, se ung şi se pudrează cu usturoi, cimbru şi sare. Se acoperă cu folie de plastic şi se coc la foc destul de mare 45 de minute. După acest interval vinetele se descoperă, se stropesc cu încă puţin ulei şi se coc încă 15 minute, până se

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ruladă de porc la cuptor

reţetă trimisă de Nadia Turcu Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 250 g mozzarella – cubuleţe 1 fir praz, partea albă – tăiat mărunt 1 morcov potrivit – cubuleţe ½ ţelină – cubuleţe 1 ardei roşu – cubuleţe Câteva felii de bacon Sare, piper Cimbru uscat Ulei Preparare: Se taie carnea în lung, subţire, circular, până rezultă un pat de carne, de grosimea unui deget. Se desfăşoară carnea pe un fund de lemn, se sărează, piperează, se presară cimbru şi se bate ca la şniţele, pe întreaga suprafaţă. Deasupra se aranjează legumele şi mozzarella peste care se aşază feliile de

Carne de porc, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Ierburi aromatice în ulei

Ingrediente: câteva rămurele de rozmarin câteva fire de cimbru câteva rămurele de salvie 125 ml ulei de măsline Preparare: Se pun ierburile într-o sticlă sterilizată, umedă. Se înfierbântă bine uleiul, la foc mic, după care se adaugă peste ierburile din sticlă şi se lasă la răcit, sub borcanul de sticlă se pune un lama unui cuțit pentru a preveni crăparea borcanului în momentul în care se toarnă uleiul fierbinte. Se pune apoi capacul. Se ţine la conservat în jur de o lună.

Reţeta zilei, Reţete de post, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum