Arhiva

Arhiva pentru tagul: ciocolată

Vafe în două culori

Ingrediente: 300 g făină 80 g zahăr pudră 100 g unt 500 ml lapte 1 plic drojdie 3 ouă 1 lingură ciocolată amară, rasă 1 vârf de cuţit sare Preparare: Se toarnă laptele într-o cratiţă, se adaugă untul şi se lasă la foc mic până se topeşte untul. Separat, într-o salatieră, se amestecă făina, zahărul, drojdia şi puţină sare, se face puţin loc pe mijloc şi se sparg ouăle, după care se frământă bine aluatul, incorporând gradual amestecul lichid de lapte cu unt. Se omogenizează totul cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe, iar jumătate din această compoziţie se

Deserturi, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi cu ciocolată

Ingrediente: 100 g ciocolată 80 g zahăr 3 ouă 30 g unt 30 g fulgi de migdale 2 linguri de făină 50 g ciocolată cuburi, pentru ornat Preparare: Se topesc untul şi ciocolata în bain-marie. În acest timp, se separă gălbenuşurile şi se bat cu telul, alături de zahăr iar când amestecul devine omogen, se incorporează ciocolata cu untul şi fulgii de migdale. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă la amestecul anterior, se învârte bine în aluat, după care se toarnă puţin în forme mici, se presară bucăţi de ciocolată şi se acoperă cu restul de aluat. Tăvile mici

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brioşe cu morcovi

Ingrediente: 2 ouă 1 morcov ras 200 g zahăr 150 g făină 6 linguri făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de vanilie 160 ml lapte 150 g unt 120 g fulgi de ciocolată sare Preparare: Se bat ouăle cu zahăr, cacao, praf de copt, vanilie şi lapte. În compoziţia rezultată, se incorporează morcovul ras pe răzătoarea mică, untul moale şi fulgii de ciocolată. Aluatul obţinut se toarnă în forme speciale, unse, se coace 30 de minute în cuptorul încins. În final, brioşele se ung cu glazură şi/sau se pudrează cu zahăr pudră.

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Bile de ciocolată

Ingrediente: 500 g zahăr 4 ouă 60 g unt 120 g ciocolată vrac 500 g făină 2 linguriţe praf de copt 125 g nuci tocate 125 g zahăr pudră un vârf de cuţit sare Preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul, 2 minute la foc foarte mic, astfel încât amestecul să ne se închege. Îndată ce zahărul s-a dizolvat, se incorporează untul şi ciocolata. Compoziţia se lasă să se răcească, după care se combină cu făina, praful de copt, nucile şi un vârf de cuţit sare. Preparatul se amestecă 1-2 minute cu mixerul, apoi se dă la rece 5 ore. Se

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolată caldă cu vanilie

Ingrediente: 250 g ciocolată 450 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie un vârf de cuţit scorţişoară un vârf de cuţit cuişoare măcinate Preparare: Se zdrobeşte ciocolata şi se topeşte în lapte, la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă vanilia, fără a lăsa compoziţia să dea în clocot. Preparatul se toarnă în ceşti şi se condimentează cu scorţişoară şi cuişoare. Se serveşte imediat.

Deserturi, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată de casă

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 ml lapte 250 g smântână 100 g zahăr 150 g ciocolată cu lapte Preparare: Se bat bine gălbenuşurile cu zahăr, deasupra se toarnă laptele fiert. Compoziţia se amestecă la foc mic, fără să dea în clocot, până se îngroaşă, după care se combină cu ciocolata topită la bain-marie. După ce se răceşte, amestecul se bate bine, apoi se incorporează smântâna. În final, preparatul se pune în recipiente speciale şi se dă la rece, în congelator.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili

Ingrediente: 250 g zahăr tos 2 linguri amidon 500 ml lapte 100 g ciocolată 2 gălbenuşuri bătute un vârf de cuţit chili măcinat un vârf de cuţit scorţişoară măcinată 2 linguri margarină 1 linguriţă vanilie Preparare: Într-un vas nu prea mare, la foc mic, se amestecă zahărul şi amidonul cu laptele şi ciocolata rasă. Preparatul se bate bine, apoi se fierbe 2 minute la foc mic. Se ia 1/2 din compoziţia tocmai realizată și, amestecând mereu, se incorporează în gălbenuşurile bătute. Se adaugă scorţişoară şi chili, după care amestecul se fierbe şi se amestecă în continuare, până se îngroaşă. Budinca

Bucătăria sud-americană, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Prăjitură bavareză de ciocolată cu mentă

Ingrediente: 250 g ciocolată 6 gălbenuşuri de ou 200 g zahăr 200 ml smântână 500 ml lapte 4 foi de gelatină 6 frunze de mentă, tocate mărunt 1 plic zahăr vanilat Preparare: Se pune gelatina într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat pentru 15 minute. Între timp, se rupe ciocolata bucăţi, se pune într-o cratiţă, se acoperă cu lapte şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se topeşte ciocolata. Gălbenuşurile se combină cu 150 g zahăr şi se incorporează în laptele cu ciocolată, se adaugă apoi gelatina scursă, se amestecă bine şi se lasă la

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură franţuzească cu ciocolată şi unt

Ingrediente: 180 g ciocolată 3 ouă 125 g făină 250 g zahăr 150 g alune prăjite 150 g unt 1 linguriţă unt moale ½ linguriţă esenţă de vanilie 1 vârf de cuţit sare Preparare: Se încinge cuptorul şi se căptuşeşte o tavă cu folie de aluminiu care se unge apoi cu 1 linguriţă de unt. Într-un bol se amestecă făina cu sarea; untul şi ciocolata se pun la topit în bain-marie, amestecând continuu, pentru a se omogeniza foarte bine. Se bat ouăle cu zahărul, peste acestea se toarnă ciocolata topită, esenţa de vanilie şi se amestecă bine cu mixerul. Se

Bucătăria franceză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură grecească cu spumă de ciocolată

Ingrediente: Aluat 6 albuşuri 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g făină 30 g cacao 30 g mălai Spumă 150 g smântână 150 ml lapte 70 g zahăr 8 gălbenuşuri 300 g ciocolată 350 g frişcă 60 g gelatină Preparare: Aluat Se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până se obţine o cremă alburie. Separat, se bat albuşurile cu restul de zahăr. Jumătate din această compoziţie se amestecă cu gălbenuşurile, făina, cacaoa şi mălaiul. La sfârşit se adaugă restul de cremă de albuş. Amestecul rezultat se pune în tavă unsă, în strat subţire, se coace 10 minute la foc mediu

Bucătăria greacă, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum