Arhiva

Arhiva pentru tagul: ciuperci

Pizza de casă

Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare

Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci 10 foi de plăcintă 1 kg rucola 4 fire ceapă verde pătrunjel proaspăt sare, piper ulei de măsline Preparare: Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi, pătrunjelul şi ceapa verde se toacă mărunt. Rucola se spală, apoi se opăreşte în apă cu puţin ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Se strecoară şi se toacă mărunt, ca şi spanacul. Într-o tigaie se călesc ciupercile împreună cu ceapa, după care se incorporează şi rucola tocată, se presară pătrunjelul, se sărează, piperează după gust. Se suprapun câte 5 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei (vezi

Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Legume la grătar – de post

Ingrediente: Câteva frunze de salată 1 vânătă 1 dovlecel zuchini 5-6 ciuperci 2 cepe albe ½ căpățână usturoi Sare, piper, Oțet balsamic Ulei de măsline Preparare: Vânata și dovlecelul se taie în lungime felii medii. Ceapa se taie în 2-3 bucăți dacă e prea mare. Ciupercile se curăță. Se prăjesc pe grătar, fără ulei, câteva minute – vânăta cu dovlecelul, apoi ceapa, usturoiul și ciupercile. Se face un pat din frunzele de salată, tăiate mărunt și stropite cu ulei, puțin oțet și sare, pe farfurii deasupra cărora se așază din legumele făcute la grill.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre

Ingrediente: 350 g orez sălbatic 2 morcovi ½ rădăcină ţelină 1 ceașcă ciuperci 1 ceașcă mazăre 5 linguri ulei 1 linguriţă tarhon uscat sare şi piper, după gust Preparare: Se călește orezul în ulei de măsline după care se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Când este fiert, se scurge de apă şi se lasă deoparte. Ceapa, morcovii şi ţelina se toacă mărunt, după care se pun la călit într-o cratiţă cu 3 linguri ulei încins,

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Ciuperci cu dovleac şi cartofi

Ingrediente: ½ dovleac ½ kg ciuperci ½ kg cartofi Rozmarin, cimbru Sare, piper Ulei de măsline Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie cuburi mari şi se omogenizează cu sare, piper şi cimbru, cartofii se taie fâşii şi se amestecă cu sare, piper, ulei şi rozmarin. Se aşază într-o tavă care se dă la cuptor, fără folie, 1 oră. Se serveşte cald.

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Aluaturi, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete cu pui

Ingrediente: 1 linguriţă făină 1 ceaşcă bere 3 roşii 1 linguriţă sos picant 1 ceaşcă smântână măsline 300 g spaghete unt 1 ceapă 1 ceaşcă ţelină 1 ardei 150 g ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute 3 linguriţe pătrunjel 300 g carne de pui 150 g brânză cheddar Preparare: Se fierb spaghetele şi se scurg și se amestecă cu 5 linguriţe de unt. Se taie pătrunjelul, roşiile şi carnea. Se rade brânza. Se toacă ceapa, ţelina, ardeiul, ciupercile şi usturoiul, apoi se călesc împreună, se adaugă sos picant, boia iute și se lasă un sfert de oră,

Bucătăria italiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste asortate cu sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel 1 ceaşcă supă 300 g ciuperci 300 g paste fidea 1 linguriţă ulei de măsline un vârf de cuţit piper 1 ceaşcă brânză parmezan Preparare: Se taie sparanghelul bucăţi mici, se taie ciupercile felii, iar parmezanul se rade pe răzătoarea mare. Se fierbe fideaua şi se scurge. Sparanghelul se căleşte la foc mic câteva minute. Se adaugă supa şi ciupercile şi se fierb la un loc, 10 minute. Pastele se aşază pe platou şi se amestecă cu sparanghelul. Deasupra se rade parmezan şi se serveşte imediat.

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu broccoli, ciuperci și smântână

Ingrediente: 150 g paste fettuccini 1 ceaşcă smântână 3 linguriţe unt 30 g pastă de roşii un vârf de cuţit usturoi 1 ceaşcă broccoli 1 ceaşcă ciuperci un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper 3 linguriţe brânză parmezan Preparare: Se fierb pastele cu sare al dente, apoi se scurg şi se pun iar în oală. Se adaugă smântâna, untul, usturoiul zdrobit şi broccoli tăiat bucăţi mici. Se lasă la foc mic până pastele se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate felii, apoi se ia amestecul de pe foc şi deasupra se presară parmezan ras. În fine, se condimentează

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu lapte și ciuperci

Ingrediente: 500 g piept de pui, fiert 250 ml supă de pui 250 ml lapte 60 g făină 60 g unt 4 gălbenuşuri de ou 4 ciuperci ½ ardei roşu, tăiat cuburi mici 1 linguriţă suc de lămâie sare şi piper Preparare: Se feliază ciupercile şi se călesc într-o cratiţă cu unt topit, la foc mic, se sting apoi cu făină, se condimentează cu sare şi piper, se omogenizează bine, după care se toarnă supa de pui şi laptele. Se amestecă în continuu, până când compoziţia se îngroaşă , apoi vasul se punea deasupra altuia cu apă fierbinte şi se

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum