Arhiva

Arhiva pentru tagul: conopidă

Omletă cu conopidă

Ingrediente: 1 căpăţână conopidă 5 ouă 1 linguriţă făină 3 cepe mici tocate sare, piper Preparare: Se spală conopida şi se rupe bucheţele, după care se fierbe cu sare, până se înmoaie. Se scurge şi se toacă, se amestecă cu ouăle bătute, făina şi ceapa tăiată. Amestecul se condimentează cu sare şi piper, după gust şi se prăjeşte în ulei încins. Se obţin 10 omlete mici care se servesc imediat cu sos de roşii.

Aperitive, Aperitive cu ouă, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume înăbuşite cu pui sau creveţi

Ingrediente: 1 vârf de cuţit zahăr 3 linguriţe sos de peşte 1 ceaşcă morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri 5 linguriţe ulei 200 g carne de pui sau crevete 1 ceaşcă ciuperci, tăiate felii subţiri 5 linguriţe apă 1 ceaşcă sparanghel, tăiat cuburi 3 linguriţe usturoi, zdrobit 1 ceaşcă conopidă, tăiată mărunt Preparare: Se prăjeşte usturoiul cu carnea de pui sau crevete. Când se rumenesc se adaugă conopida, ciupercile şi apa. Se fierb până se înmoaie. Se adaugă sosul de peşte, sparanghelul şi morcovii şi se condimentează cu zahăr. Se amestecă bine şi se aşază pe platou. Se serveşte cu

Bucătăria thailandeză, Carne de pasăre, Fructe de mare, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de conopidă

Ingrediente: 1 căpăţână conopidă 3 cartofi 3 gălbenuşuri de ou 40 g unt moale 100g brânză gruyère rasă 12 linguri smântână proaspătă nucşoară sare şi piper Ingrediente: Se spală conopida şi se pune la fiert într-un vas cu apă, alături de cartofii curăţaţi. Se scot apoi şi se pasează până ce se obţine un piure fin. Se amestecă smântâna, untul şi gălbenuşurile, se sărează şi piperează şi se mai pasează puţin. Se presară brânză rasă şi nucşoară, apoi se mai lasă câteva secunde la foc încet şi se poate servi cald.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă picantă de conopidă

Ingrediente: 1 cartof mare, tăiat cuburi 1 conopidă mică, tăiată 1 ceapă, tocată 3 linguri apă 1 lingură ulei 1 căţel de usturoi 1 linguriţă ghimbir, ras 1 linguriţă chimen 1 linguriţă seminţe de muştar (negru) 2 linguriţe coriandru 4 căni supă de legume (adică doar zeama unde au fiert legumele) 1 ¼ cană iaurt sare piper pătrunjel Preparare: Se amestecă conopida, cartoful, ceapa, uleiul şi apa. Se dă în clocot, la foc mare, apoi se micşorează focul şi se mai fierbe totul încă 10 minute. Se amestecă usturoiul şi celelalte condimente. Se fierbe înăbuşit 20 de minute. Se amestecă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Pulpe de pui cu legume asortate

Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml ulei de susan vegeta, după gust sos de soia ardei iute 150 g ciuperci legume asortate – conopidă, morcovi, broccoli Preparare: Se dezosează pulpele de pui, carnea se taie cubuleţe. Se călesc cuburile de carne în ulei de susan cu vegeta şi sosul de soia, până ce carnea prinde culoarea albă. Ardeiul iute se taie mărunt şi se adaugă peste carne, se mai pune puţină apă caldă să fiarbă carnea, se lasă până scade apa de tot şi se prăjeşte carnea. Ciupercile se taie mărunt şi se călesc în ulei, după care se

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez

Ingrediente: 1 cană orez cu bob lung 1 măr feliat 1 ceaşcă mazăre 1/3 căpăţână conopidă sucul de la o lămâie frunze de salată verde varză sare piper Preparare: Se fierbe orezul, se clăteşte şi se pune la rece. Când s-a răcit, se amestecă cu mărul, mazărea, conopida, sarea şi piperul. Se adaugă sucul de lămâie şi se aşază salata pe un platou „tapetat” cu frunze de salată verde. Se garniseşte cu varză tocată şi frunze de coriandru.

Orez, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Conopidă cu sos alb

Ingrediente: 800 g conopidă 3 linguri unt 2 linguri de făină ½ l lapte 4 linguri de smântână Sare, piper, nucșoară 1 lingură zeamă de lămâie 3 linguri cașcaval ras Preparare: Conopida spălată, desfăcută în buchețele se fierbe în apă puțin sărată (cu 2 linguri de lapte). Din unt, făină și lapte se prepară un sos alb, lăsând să se îngroașe puțin și adăugând apoi smântână. Se condimentează cu sare și piper. Deasupra se presară cașcavalul ras și se servește imediat.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de conopidă şi praz

31 iulie – Moare în 1944 Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry, autorul uneia dintre cele mai cunoscute povestiri, cele mai răspândite Le Petit Prince, tradusă în peste 100 de limbi. “Un individ trebuie să se sacrifice pentru salvarea unei colectivităţi. Nu este vorba aici de o aritmetică stupidă. E vorba de respectarea omului ca individ.” (A. de Saint-Exupéry: “Pilote de Guerre”). Ingrediente: 1 praz 1/3 căpăţână conopidă proaspătă 2 linguri margarină sau unt 2 linguri făină de orez nucşoară măcinată 2-3 căni cu apă Preparare: Se căleşte prazul în unt, amestecând câteva minute. Se adaugă făina de orez. Se prăjeşte

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Conopidă cu coriandru şi nuci caju

6 iunie – 1606, se naște scriitorul francez Pierre Corneille, considerat unul din cei mai importanți dramaturgi ai Franței secolului 17, alături de Molière și Racine. Este considerat fondatorul tragediei clasice franceze, scriind piese de teatru. Capodopera sa, Cidul (Le Cid) se inspiră din legenda Cidului, o figură medievală a Spaniei medievale, s-a bucurat de un real succes, fiind subiectul unor polemici fierbinți asupra normelor și practicii – continuate în Querelle du Cid (cearta Cidului). Alte opere importante: Medeea, Moartea lui Pompei, Oedip, Attila. Un citat din Le Cid – când cucerești fără pericol, triumful este unul fără glorie. Despre

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Conopidă prăjită, cu lămâie şi pastă de susan

5 iunie – În 2002, la Institutul de boli cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu ” din Bucureşti a fost efectuat primul transplant cardiac, intervenţie chirurgicală constând în explantarea cordului pacientului, repararea şi redimensionarea în afara corpului pacientului şi reimplantarea sa. Este Ziua Mondială a Mediului. Ingrediente: un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper 5 linguriţe pastă de susan 1 linguriţă chimen 1 ceaşcă iaurt ulei 5 linguriţe suc de lămâie 1 conopidă 1 ceaşcă făină 1 linguriţă şofran Preparare: Se face un amestec din iaurt, şofran, pastă de susan, chimen, ulei şi suc de lămâie. Se bate

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum