Arhiva

Arhiva pentru tagul: Crăciun

Crăciunul “vechi”

Puţine din zile din an te invită parcă atât de insistent să te bucuri: să te întorci acasă, să te întorci spre tine, să opreşti telefonul şi să îţi aduci aminte că faci parte dintr-o familie. Sub un brad mare sau lângă o creangă modestă, făcând felurite daruri, astăzi nu pleci nicăieri, nu întârzii şi nu te grăbeşti. Ca mulţi dintre cei care şi-au început copilăria înainte de `89, pentru mine, Crăciunul miroase încă a portocale şi a brad, a zăpadă proaspătă şi a ger. Astăzi, când portocalele nu mai sunt marfă rară, dar, în schimb, zăpada se zgârceşte să

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Mesajul lui Moş Crăciun

Cea mai sfântă seară din an ne bate la poartă. Seara luminilor, a darurilor şi a prieteniei se apropie. De la 1 la 99 de ani, fiecare copil trăieşte, sub brad, emoţiile unui dar îndelung aşteptat. Chiar dacă bradul s-a transformat într-o simplă crenguţă verde, chiar dacă darul este un singur colind, chiar dacă din masa îmbelşugată a rămas o turtă şi o lumânare, Crăciunul ne face întotdeauna bogaţi. Reînveţi să râzi cu tot sufletul deşi te dor toate şi vremea copilăriei s-a pierdut printre decenii, găseşti un zâmbet de dăruit, deşi, până ieri, parcă toate grijile lumii se înghesuiau

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Pregătit pentru post?

A început postul. Nu ca să ne oblige la o cură de dezintoxicare, nici ca să îi facă pe unii să se lase de fumat. Rostul lui este de a ne pregăti sufleteşte pentru sărbătoarea care se apropie. Curăţirea trupească trebuie fie şi ea parte a acestui proces, dar nu trebuie să înlocuiască rugăciunea şi căinţa. Din păcate, în societatea modernã, postul a început să îşi piardă din semnificaţie. Dacă bunicii noştri înţelegeau prin post abţinere în scopul apropierii de Dumnezeu, astăzi, noi înţelegem prin post mai mult o “cură de slăbire”. Această perioadă din an ar trebui să însemne

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

O felie de Cabrales

Această brânză albastră, maturată în peşteri de calcar, este una dintre cele mai cunoscute specialităţi de lactate din Spania. O altă mândrie a zonei este “manchego”, brânză maturată din La Mancha şi “tetilla“, o varietate cremoasă din Galicia. Aici, brânza se consumă atât ca gustare, cât şi ca desert şi poate fi realizată din lapte de oaie, vacă, capră sau amestecat. Fiecare regiune produce o anumită specialitate. În funcţie de tipul de lapte, modul de preparare şi procesul de îmbătrânire, se obţin brânzeturi cu caracteristici unice, definite pe o treaptă de la “uşoare” la “puternice”. Exemple de brânză uşoară sunt

Articole | Print | Nici o opinie pana acum