Arhiva

Arhiva pentru tagul: curry

Chiftele de porumb

Ingrediente: 1 ceaşcă fasole verde 5 linguri făină 3 căni porumb boabe 2 căni ulei 2 linguriţe pastă de curry 2 ouă 5 linguri făină de orez 3 linguri sos de soia 3 linguriţe sare Preparare: Într-un vas măricel se pun boabele de porumb, sosul de soia, făina de orez, pasta de curry, fasolea şi ouăle. Se condimentează cu sare, se amestecă bine şi se formează chifteluţe lunguieţe, puţin turtite. Acestea se dau prin făină şi se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scurg şi se servesc fierbinţi cu murătură de castraveţi.

Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de linte cu lapte de soia

Ingrediente: 400 g linte roşie 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 L supă de legume 3 linguri lapte de soia 1 lingură pastă curry 2 linguri ulei frunze de coriandru, tocate mărunt Preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă pasta de curry, amestecând mereu pentru a se omogeniza. Se stinge cu supa de legume, se lasă să dea în clocot, după care se adaugă boabele de linte, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit timp de 30 de minute, sau până se înmoaie lintea. Coriandrul mărunţit se combină cu laptele

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Pui sukka

Ingrediente: 1 pui mare, tăiat bucăţi mici 1 ceapă mare, tocată frunze proaspete de curry 1 bucată tamarind 3 linguri ghee (unt topit) sare Se realizează o pudră din următoarele ingrediente prăjite şi măcinate: 6 ardei iuţi roşii 1 linguriţă seminţe de coriandru un vârf de cuţit fenugrec (schinduf) un vârf de cuţit seminţe de muştar 1 linguriţă seminţe de chimen 4 căţei de usturoi 1 ceapă 1 bucată ghimbir Se prepară o pastă din următoarele ingrediente: 4 linguri nucă de cocos un vârf de cuţit fenugrec (schinduf) un vârf de cuţit chimen 1 linguriţă turmeric 3 căţei de usturoi

Bucătăria indiană, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Salată vegetariană

Ingrediente: ½ cană morcovi tocaţi ½ cană salată tocată ½ cană varză tocată ½ cană ceapă, tăiată felii subţiri ½ cană roşie, tăiată mărunt ½ cană castravete feliat ½ cană ridiche tăiată 2 linguri frunze de coriandru 5 ardei graşi 1 ceaşcă oţet sare 1 linguriţă seminţe de muştar curry Se amestecă toate ingredientele. Din frunzele de coriandru şi ardei se face o pastă, care se combină cu legumele. Se condimenteză după gust. Înainte de servire, se adaugă puţin oţet.

Bucătăria românească, Reţeta zilei, Reţete, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sos de alune

Ingrediente: 3 linguriţe suc de lămâie 3 linguriţe zahăr 1 vârf de cuţit chimen 2 linguri ulei de măsline 1 vârf de cuţit coriandru 3 ceşti lapte de cocos 1 ceaşcă alune măcinate 1 linguriţă sare 3 linguri pastă de curry Preparare: Se încinge uleiul. Se adaugă pasta de curry şi se prăjeşte un minut la foc mediu. Se adaugă coriandrul şi chimenul. Se prăjesc împreună încă un minut. Se adaugă uleiul, laptele de nucă de cocos, alunele măcinate şi se condimentează cu zahăr. Se fierbe câteva minute până ce sosul se îngroaşă. Se adaugă sare după gust şi suc

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez şi broccoli

Ingrediente: 2 cepe mici, tocate 1-2 căţei de usturoi, tocat un vârf de cuţit piper 1-2 căni broccoli 1 legătură praz sau ceapă verde 1-2 căni orez cu bob lung un vârf de cuţit curry 3 roşii, tăiate 3-4 căni apă Preparare: Într-o tigaie, se fierbe usturoiul şi ceapa, timp de 5 minute. Se amestecă până când ceapa se înmoaie, apoi se pune orezul, 2 căni cu apă, piper şi curry. Se fierbe 45 de minute, la foc mic, cu capac, amestecând mereu. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească câteva minute, fără să se amestece.

Bucătăria indiană, Reţeta zilei, Reţete, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu chimen

Ingrediente: 3 ceşti de orez 1 ceapă un vârf de cuţit sare curry, după gust piper 1 linguriţă seminţe de chimen un vârf de cuţit chimen măcinat 2 linguri ulei Preparare: Se fierbe orezul în apă cu sare, între timp se toacă ceapa mărunt. Se călesc seminţele de chimen în ulei. Se adaugă ceapa şi se căleşte puţin, apoi se adaugă chimenul măcinat şi se mai lasă un minut la foc mic. La sfârşit, se adaugă orezul fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Se lasă totul câteva minute la foc mediu, amestecând din când în când. Se serveşte

Aperitive cu legume, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de cartofi asezonat cu șofran și nucșoară

Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 1 vârf de cuţit şofran 20 linguri lapte 2 linguriţe ulei de măsline 1 linguriţă de curry 1 linguriţă nucşoară sare şi piper Preparare: Cartofii se curăţă, apoi se spală şi se pun la fiert în apă sărată cu şofran cam 30 minute. Între timp, se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei încins; se presară curry, sare şi piper. Cartofii se scot din apă, se scurg bine şi se pisează până ce se obţine o pastă fină care se amestecă cu lapte fiert; se adaugă sosul cu ceapă, sare şi piper,

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de morcovi

Ingrediente: 1 ceapă mică, curăţată, tăiată 1 lingură ghimbir, tocat 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă curry ½ linguriţă chimen 2 căni supă de pui 500 g morcovi, proaspeţi, mici, curăţaţi 1 linguriţă sare ¼ linguriţă scorţişoară 1 linguriţă boia iute 2 linguriţe suc de lămâie 3 linguri frunze tocate de coriandru ¼ cană iaurt degresat Preparare: Se încinge ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa cu ghimbirul. Se amestecă continuu, se adaugă curry şi chimenul şi se prăjeşte totul încă un minut, la foc mic, până când aromele încep să fie emanate. Se adaugă o cană din supa de

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Samosas cu cartofi dulci

Ingrediente: 1 cartof dulce 1 lingură unt 1 lingură lapte 1 cană supă de ceapă chimen pisat pudră de curry 20 galuște din faină ulei de susan pentru ungere Preparare: Se fierbe cartoful până se înmoaie bine de tot. se scurge şi se zdrobeşte cu unt, lapte, ceapă, supă de ceapă, chimen şi curry. Se încinge cuptorul la 190 grade C. Se pune ¾ din acest amestec în mijlocul fiecărei găluște. Se ung marginile cu ulei de susan, se îndoaie în formă de triunghi şi se apasă ca să nu se desfacă în timpul coacerii. Se aşază pe o tavă.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum