Arhiva

Arhiva pentru tagul: cuţit

Borcanele ermetic închise

Pentru a nu vă chinui mult cu deschiderea lor, folosiţi un cuţit cu lamă tare – încercaţi să depărtaţi din loc în loc capacul cu un cuţit pentru a lăsa să intre aerul, se va deschide fără efort.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mirosul neplăcut al termosului

Este înlăturat dacă acesta se umple cu apă rece, în care se adaugă un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu (praf de copt). După aproximativ 2-3 ore se clăteşte cu apă curată.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pete de ciocolată

Bună ciocolata, dar nu pe ţesături! O „pată” de ciocolată se poate totuşi scoate cu benzină (sau apă sărată) care degresează locul, după ce, în prealabil, aţi îndepărtat cu un cuţit excesul.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pete de ceară de albine

O pată de ceară poate ridica probleme până şi celei mai pricepute gospodine, însă noi avem o soluţie: în primul rând se rade excesul de ceară cu ajutorul lamei unui cuţit, apoi, pata rămasă se acoperă cu o bucată de sugativă peste care se trece fierul de călcat, nu foarte încins. Procedeul se repetă până la dispariţia totală a petei. Dacă succesul nu este total, clătiţi locul cu alcool!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pata de vin

O pată de vin poate păstra petrecerea, dar un vârf de cuţit de sare presărată peste locul cu pricina vă poate scăpa de griji!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spumă de albuş

Albuşuri bătute pentru spumă de fructe, pentru pandişpan sau pentru prăjituri? Încercaţi să le separaţi, să le amestecaţi cu un strop de suc de lămâie sau un vârf de cuţit de sare şi să le ţineţi câteva ore la rece, înainte de folosire. În acest fel, obţinerea spumei va fi o joacă de copil, chiar şi fără mixer!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tacâmurile la masă

Vin musafirii, aşezaţi masa, totul trebuie să fie perfect! În ceea ce priveşte aşezarea tacâmurilor trebuie să ţineţi minte că lingurile şi cuţitele se pun în dreapta farfuriei, iar furculiţele se poziţionează în stânga acesteia, cu dinţii în sus. Cuţitele vor avea partea ascuţită spre interior şi vor avea următoarea ordine: cel mai aproape de farfurie – cuţitul pentru aperitive, urmat spre exterior de lingura pentru supă, de cuţitul de peşte, apoi de cel pentru carne şi, în fine, de linguriţa pentru desert. Partea din stânga farfuriei va fi ocupată de furculiţa destinată aperitivului, apoi de furculiţa pentru peşte şi

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată verde

Faceţi salată cu salată verde? Dacă o tăiaţi cu un cuţit, riscaţi să se oxideze, să se înnegrească, aşa că vă recomandăm să o rupeţi cu mâna, după ce o spălaţi. În acest fel nici vitaminele, dar nici aspectul sau nu vor avea de suferit!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Petele de rugină

Cuţite pătate de rugină? Frecaţi-le cu ceapă şi puţin zahăr granulat: în acest fel vor fi iarăşi ca noi!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Bucătăria americană: Buffalo Chicken Wings

Când vine vorba de „bucătăria americană” multă lume devine sceptică şi spune că gastronomia din ţara „tuturor posibilităţilor” nu este mai mult decât „fusion cuisine”… Şi totuşi, în afară de hamburger şi hot-dog, americanii se pot într-adevăr lăuda cu o serie de preparate care, în fapt, ilustrează această cultură dinamică şi destul de… colorată. Buffalo Chicken Wings vă spune ceva? Să începem cu denumirea. „Buffalo”, nu „bizon american” cum traduc dictionarele, ci „Buffalo”- oraşul new-yorkez, „responsabil” cu originea acestei reţete, pe la mijlocul secolului trecut. Povestea a început din întâmplare, ca de altfel multe poveşti celebre din lumea invenţiilor. Se

Articole | Print | Nici o opinie pana acum