Arhiva

Arhiva pentru tagul: dafin

Zucchini cu ceapă verde

Zucchini cu ceapă verde Ingrediente: 3-4 dovlecei zucchini 2-3 fire ceapă verde 1 ardei verde, tocat fin 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi, mărunţit ulei de măsline tarhon, cimbru, pătrunjel sare şi piper Preparare: Ceapa se taie fin şi se căleşte în ulei de măsline încins, alături de usturoi. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cuburi mici şi se împrăştie în tigaia cu ceapă călită, se adaugă ardeiul verde, se condimentează cu sare, piper, cimbru, dafin şi tarhon. Se lasă la rumenit câteva minute, se adaugă apă şi se lasă la foc mic, până când scade lichidul

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Ciorba fermierului

Ingrediente: 1 dovleac 2 cartofi dulci 250 g roşii din conservă 125 g orez 1,5 L supă de vită 1 foaie dafin câteva fire pătrunjel, tocate fin 2 linguri pudră de ceapă 1 linguriţă cimbru sare şi piper, după gust Preparare: Se toarnă supa de vită într-o oală şi se lasă să dea un clocot. Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun în supă; miezul de dovleac se taie şi l cuburi, apoi se împrăştie în supă, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă. Se adaugă orezul, roşiile, foaia de dafin, pudra de ceapă, se condimentează cu

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Curcan umplut

Ingrediente: 1 curcan întreg 750 ml vin alb 1 ceapă albă 5 căţei de usturoi 4 foi dafin 1 lingură pătrunjel, tocat mărunt sare şi piper negru, măcinat Umplutura: 8 felii de pâine, fără coajă 200 g bacon 2 cepe albe 2 conserve boabe de porumb 4 linguri ulei 1 linguriţă pătrunjel tocat sare şi piper negru măcinat, după gust Preparare: Se spală curcanul bine, se scurge de apă şi se aşază într-un castron, se asezonează cu usturoi, pătrunjel, foi de dafin, se toarnă vinul alb şi se condimentează cu sare. Se acoperă vasul cu o folie de plastic şi

Bucătăria braziliană, Carne de pasăre, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de parmezan şi ceapă caramelizată

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căni ceapă tocată 2 frunze dafin 2 ½ sare piper 2 căni supă de legume 2 căni crutoane de pâine ½ cană smântână ½ cană parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură busuioc şi coriandru tocat 1 lingură pătrunjel Preparare: Într-o oală, se încălzeşte uleiul de măsline, se căleşte ceapa, usturoiul şi dafinul, timp de 7 minute. Ceapa trebuie să se caramelizeze. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă supa, usturoi, cimbru şi dafin. Se dă totul într-un clocot, apoi se reduce focul şi se fierbe înăbuşit 40 de minute. La sfârşit,

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Garam Masala

Ingrediente: 4 linguri seminţe de coriandru 1 lingură chimen 1 lingură boabe de piper negru 1 linguriţă chimen 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă nucşoară 1 linguriţă cuișoare 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă frunze de dafin sfărâmate Preparare: Se încălzeşte ulei într-o tigaie şi se prăjesc toate ingredientele, mai puţin ghimbirul. Se amestecă din când în când. Atenţie: focul trebuie să fie mic, pentru că seminţele nu trebuie să se ardă pe din afară şi să rămână nepătrunse înăuntru! Se ia de pe foc, se răceşte, se amestecă cu ghimbirul şi se macină totul în râşniţa de cafea. Se păstrează la

Bucătăria arabă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Limbă de porc cu sos vânătoresc

Ingrediente: 2 kg limbă de porc 2 kg morcovi 1 kg ceapă roșie ¼ rădăcină de pătrunjel 5-6 foi de dafin 2 linguri piper boabe sare, după gust 3 linguri zahăr sucul de la 1 lămâie ½ lămâie 200 g gem de măceșe 2-3 linguri făină Preparare: Se pune apă la fiert într-o oală mare, când fierbe apa se adaugă limbile de porc, rând pe rând, se lasă doar 2 minute în apă, apoi se scot și se curăță cu un cuțit, se rad cu cuțitul pe toate părțile. Se ia o cuctă mare, în care se pun morcovii, ceapa,

Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă-cremă de năut cu dukkah

Ingrediente: 125 g seminţe de susan 125 g alune de pădure, tocate 3 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate 2 linguri seminţe de chimen 1 linguriţă sare 3 cepe mici, mărunțite 4 linguri ulei de măsline 400 g năut boabe 3 L supă de pui 2 frunze de dafin condimente după gust o linguriţă piper alb, boabe Preparare: Boabele de năut se pun la înmuiat minimum 12 ore, în apă rece, fără sare, apoi se fierbe cca 1 ½ ore, în apă, fără sare. Se prepară dukkah: se prăjesc toate seminţele, 5 minute, fără să se ardă. Se lasă să

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Pulpă de căprioară la cuptor cu sos de fructe de pădure

Ingrediente: Pentru marinată: 3 kg pulpă de căprioară 1 kg cotlet de căprioară 4 cepe albe 2 morcovi Ţelină rădăcină 1 sticlă de vin roşu sec 1 pahar de oţet din vin roşu 1 litru apă rece Ulei de măsline 2-3 linguri coriandru boabe 2-3 linguri rozmarin uscat 2-3 linguri piper boabe 5-6 foi de dafin 2-3 linguri cimbru uscat Sare Pentru împănat: Căţei de usturoi Slănină Pentru cuptor: Morcovi Ţelină Ceapă 1 sticlă vin alb sec Apă, ulei Pentru sos: 1 lingură făină 200 g dulceaţă de afine 1 pahar vin roşu sec Cimbru, sare, piper Preparare: Ceapa, morcovii

Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de Crăciun, Rețete cu vânat | Print | Nici o opinie pana acum

Limbă de porc cu sos vânătoresc

Ingrediente: 2 kg limbă de porc 2 kg morcovi 1 kg ceapă roșie ¼ rădăcină de pătrunjel 5-6 foi de dafin 2 linguri piper boabe sare, după gust 3 linguri zahăr sucul de la 1 lămâie ½ lămâie 200 g gem de măceșe 2-3 linguri făină Preparare: Se pune apă la fiert într-o oală mare, când fierbe apa se adaugă limbile de porc, rând pe rând, se lasă doar 2 minute în apă, apoi se scot și se curăță cu un cuțit, se rad cu cuțitul pe toate părțile. Se ia o cuctă mare, în care se pun morcovii, ceapa,

Carne de porc, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun, Rețete cu vânat | Print | Nici o opinie pana acum

Curcan umplut

29 septembrie – În 1571 (d.1610) se naște Caravaggio, pictor italian, precursor la stilului baroc. Noutatea pe care o aduce acesta este un naturalism radical, opus canonului frumuseții conceput de umaniști, și care combina observația fizică cu utilizarea teatrală a clar-obscurului, cunoscut sub numele de Tenebrism, trecerea de la lumină la întuneric – făcându-se cu valori intermediare, precum în Martiriul Sfântului Matei. Scenele biblice sunt înfățișate ca imagini de viață cotidiană – c-o dimensiune umană, dramatică. “Arta lui Caravaggio a constituit saltul cel mai important în întreaga istorie a picturii italiene. Esența picturii sale, care nu cunoaște niciun fel de

Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum