Arhiva

Arhiva pentru tagul: făină

Pizza de casă

Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare

Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Cozonac, pască şi ouă roşii

Pasca Pentru aluat: 500 g făină albă 220 ml apă 50 ml ulei coajă rasă de lămâie 25 g drojdie 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare Umplutura: 1 kg brânză burduf 5 ouă Preparare: Se face o maia din 2 linguri făină, 2 linguriţe zahăr şi 70 ml apă călduţă, se lasă 5 minute să crească. Într-un vas se cerne făină, se face o gaură la mijloc în care se incorporează maiaua, se omogenizează, se frământă adăugând apă gradual, apoi uleiul. Se frământă un aluat elastic, de pâine, care se lasă apoi la temperatura camerei să crească, cca 1 ½

Bucătăria românească, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Pâine şi patiserie, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de Paşti | Print | 1 Opinie

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Pâine de secară și semințe de chimen

Ingrediente: 25 g drojdie 120 ml apă 2/3 cană melasă 250 g făină albă 250 g făină de secară 1 lingură sare 1 linguriță zahăr 5 linguri ulei vegetal 1/4 cană praf de cacao 2 linguri seminţe de chimen Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă cu melasă, apoi se pune într-un bol mare de porțelan. Se adaugă seminţele de chimen, sare, ulei vegetal, praf de cacao, făina de secară și făina albă. Se frământă pentru a obţine un aluat destul de moale ca să poată fi amestecat cu lingura de lemn şi apoi frământat pe o suprafaţă tapetată cu

Pâine şi patiserie, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Pizza cu verdeaţă, de post

Ingrediente: 300 g făină albă 3 căţei de usturoi, feliaţi fin 1 lingură capere 2 linguri pătrunjel mărunţit 2 linguri busuioc tocat sucul de la ½ lămâie ½ plic praf de copt 1 fir de rozmarin, mărunţit ulei de măsline sare Preparare: Se încinge cuptorul în prealabil. În acest timp, se prepară aluatul de pizza, astfel: se toarnă făina într-un castron, se presară puţină sare, preaf de copt şi ulei de măsline, apoi apă caldă, suficientă încât să se poată modela aluatul. Se frământă bine, se întinde pe o planşetă şi se aşază apoi într-o tavă unsă. Se garniseşte cu

Aluaturi, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Tofu cu pastă de susan

Ingrediente: 5 linguri pastă de susan 1 ceaşcă făină 1 căţel de usturoi măcinat 3 linguriţe sos de soia 1 cană apă 500 g tofu cuburi Preparare Se prepară un amestec din pasta de susan, făină, usturoi şi sos de soia. Se adaugă apă şi se dă tofu prin acest amestec, apoi se aşază pe o tavă unsă şi se pune la copt un sfert de oră în cuptorul încins.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de șuncă cu brânză

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 210 ml apă 15 g drojdie 1 ½ linguri sare 6 linguri unt Umplutura: 2 buchețele rucola 200 g brânză parmezan, rasă 200 g șuncă serrano sau pastramă de porc 12 roșii uscate, deshidratate ulei de măsline Preparare: Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă untul topit și răcit, puțin câte puțin, făina și sarea. Se formează un aluat moale, se frământă câteva minute bune. Se divide în două și se fac 2 bile mari, se pun în pungi de plastic și se lasă să se odihnească 30 de minute, Se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de spanac cu feta

Ingrediente: 1 kg spanac 5 linguri făină 100 g unt 150 ml lapte 250 g feta 1 ceapă tocată 2 ouă sare Preparare: Spanacul se spală, se taie fâşii şi se fierbe 15 minute în apă cu sare. După ce se înmoaie, se scurge, se lasă să se răcească şi se macină în robotul de bucătărie. Separat, se înmoaie untul şi se căleşte puţin cu făină, se incorporează ceapa tocată, apoi, după 5 minute, laptele şi piureul de spanac. Amestecul se pune pe foc şi se fierbe 5 minute amestecând continuu, se combină cu ouăle bătute şi brânza, se mai

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele braziliene de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 2 linguri ceapă albă, tocată mărunt 2 linguri ceapă verde, mărunţită 4 linguriţe făină de porumb făină de manioc parmezan ras, după gust sare, după gust Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă sărată. Când sunt moi, se scot şi se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se presează piure. Acesta se combină cu ouăle, ceapa, făina de porumb, parmezanul, se condimentează cu puţină sare şi compoziţia se pune la frigider pentru o jumătate de oră. Se modelează apoi chifteluţe care se rulează prin făină de manioc

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brânză cu spanac

Ingrediente: 2 căni brânză de vaci 3 căni brânză cheddar, rasă 6 ouă bătute 6 linguri margarină 1 legătură spanac, tocat mărunt 3 căni brânză mozzarella, rasă 6 linguri făină 2 cepe mici Preparare: Se amestecă brânza cheddar cu mozzarella şi brânza de vaci, apoi se adaugă făina şi ceapa călită. Deasupra, se pun ouăle bătute, margarina moale şi spanacul tocat. Se pune totul într-o tavă unsă cu ulei şi se coace cel puţin o jumătate de oră.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum