Arhiva

Arhiva pentru tagul: farmec

Râsul: „medicament” gratuit (Terapie prin râs)

Motto: „Detaşaţi-vă şi priviţi viaţa ca un spectator, pentru că multe drame se pot transforma în comedii!”, Henri Bergson. Feţe alungite, cu licăriri de tristeţe în ochi, cu alte mii de probleme şi dureri, în minte şi în suflet, gata să izbucnească şi să afecteze şi fizic…Nu aşa ne-ar plăcea lumea asta, nu aşa ne-ar plăcea persoanele din jurul nostru, totul şi-ar pierde din farmec…aşa că haideţi să găsim motive să ne bucurăm şi de împliniri mărunte. Haideţi să râdem de un banc bun, de farsa unui prieten, de jocul vesel al pisicuţei agăţată de perdeaua din sufragerie, de amintiri

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

TiraMiSu!

Tiramisu este, după cum bine ştiţi, un desert adorat de italieni, de fanii bucătăriei italiene şi de toţi împătimiţii de cafea. Cu o istorie destul de neclară, o textură fină şi aproape exotică, această prăjitură îşi datorează farmecul amestecului ingenios dintre mascarpone, cacao, lichior şi bineînţeles pişcoturi însiropate în cafea espresso. Spuneam despre o istorie neclară şi într-adevăr, originea acestui preparat se pierde undeva între secolul al XVIII-lea şi secolul XX. Există voci conform cărora Tiramisu a fost inventat înainte de anul 1723, deoarece „cronicile” povestesc că reţeta a luat naştere cu ocazia şi în cinstea vizitei Marelui Duce de

Articole | Print | 5 Opinii

Friptură la grătar

A venit vremea grătarelor în aer liber, aşa că bucătarul casei vă face câteva recomandări cu privire la pregătirea acestei mâncăruri mai mult sau mai puţin mioritice. În primul rând, dacă bateţi carnea, folosiţi un fund de lemn umezit, ca să nu absoarbă sucul. În timp ce se prăjeşte, nu înţepaţi bucăţile de carne cu furculiţa, din acelaşi motiv: să nu se piardă sucul care dă, de altfel, tot farmecul acestui preparat.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum