Arhiva

Arhiva pentru tagul: fierbere

Fasolea boabe şi năutul

Se fierb mai repede dacă în apa în care fierb nu adăugaţi sarea de la început, decât după ce sunt fierte.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Orez mai alb

Când fierbeţi orezul adăugaţi o lingură de suc de lămâie în apa în care fierbe orezul.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Înlăturarea petelor de vin roşu de pe albituri

Se îmbibă pata cu o soluţie de alcool şi glicerină şi se lasă astfel timp de 24 de ore, apoi se spală faţa de masă şi se fierbe. Dacă pata nu a ieşit la primul spălat, la al doilea va ieşi definitiv. O altă modalitate – se ţine porţiunea pătată deasupra unui vas cu apă clocotită până dispare pata.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ouă cu coaja crăpată

Fierbeţi ouă dar s-au crăpat şi vă temeţi să nu li se scurgă conţinutul în timpul fierberii? Scăpaţi de această grijă dacă puneţi 1 lingură de sare în apă. Nimic mai uşor!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pilaf ca la carte

Preparaţi pilaf dar ar fi de dorit să nu se zdrobească boabele în timpul fierberii, nu-i aşa? Pentru asta, renunţaţi la lingura cu care amestecaţi şi agitaţi vasul energic. Spor

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cât zahăr în dulceaţă

E vremea dulceţurilor şi pe criza asta, veţi fi poate tentaţi să faceţi economie la zahăr. Nu este recomandabil, pentru că prea puţin zahăr va lungi durata de fierbere, iar dulceaţa îşi va pierde culoarea şi gustul specifice.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Dulceaţă „limpede”

Preparaţi dulceaţă pentru iarnă? Ca să nu aibă în final aspectul unei paste tulburi, curăţaţi-o de spumă în timp ce fierbe!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Varză acră

Varză a la Cluj sau tocană de legume cu varză acră? Oricum ar fi, fierbeţi varza cu puţin suc de lămâie sau mere! În acest fel, preparatul va căpăta o aromă… specială.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinul în mâncare

Vinul dă un gust foarte bun mâncărurilor, mai ales fripturilor, tocanelor, sosurilor, dar este bine de ştiut că el trebuie adăugat la final, după ce se ia vasul de pe foc şi nu în timpul fierberii, deoarece îşi pierde aroma.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremvurşti aromaţi

Un sfat pentru a obţine cremvurşti mai aromaţi: în vasul cu apă în care se fierb aceştia, se adaugă 1 foaie dafin, aroma va fi absorbită de aceştia şi rezultatul unul pe gust tuturor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum