Arhiva

Arhiva pentru tagul: fierbinte

Cârnaţii nu crapă la prăjit

Cârnaţii proaspeţi au prostul obicei de a crăpa la prăjit, încercaţi să-i cufundaţi în apă fierbinte, apoi să-i treceţi prin făină, abia apoi să-i prăjiţi, veţi vedea că nu vor mai crăpa. În plus, sunt mult mai gustoşi.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pizza

Aluatul de pizza ideal este de 5-6 mm grosime, deasupra se aranjează ingredientele favorite, după ce acesta a fost stropit cu ulei de măsline şi uns cu 1 lingură de pastă de roşii. Cuptorul trebuie preîncălzit, se pot pune pe grilaj 2 cărămizi curate, când sunt fierbinţi se pune forma de pizza deasupra. Pizza este gata când marginile aluatului şi-au schimbat culoarea şi brânza s-a topit, cca 10-15 minute, la foc mediu.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne şi legume la grătar

Când faceţi legume sau prăjiţi carnea la grătar, asiguraţi-vă că este destul de fierbinte acesta, legumele se fac la o distanţă de 8 cm de cărbunii încinşi, iar carnea la 15 cm. Înainte de a le pune pe grătar ştergeţi legumele şi carnea cu prosop de hârtie. Grătarul trebuie să fie curat, pentru a preveni lipirea de grill a preparatelor aveţi nevoie de o perie sau un pulverizator cu ulei. Cărnurile pot fi stropite cu alcool, bere pentru frăgezirea lor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Bulgur

În timpul gătirii nu este nevoie să amestecaţi mereu cu lingura, în general folosiţi 2 măsuri de apă la o măsură de bulgur, pentru a-l înmuia – adăugaţi apă fierbinte şi lăsaţi-l peste noapte într-un vas acoperit sau minimum o oră.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Decojirea fără cuţit

Merele, roşiile şi nu numai sunt mult mai uşor de decojit, dacă, înainte de a trece la treabă sunt ţinute 1 minut în apă fierbinte. Dar probabil ştiaţi deja…

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sucul de lămâie

Dacă ţinem o lămâie în apă fierbinte cu cel puţin 5 minute înainte de a o stoarce, vom obţine mai mult suc din aceasta, fie că dorim să preparăm o limonadă, fie pentru prăjituri sau pentru salate.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Glazura de pe prăjituri

Preparaţi prăjituri dar întâmpinaţi probleme cu întinsul glazurii pe blat? Înmuiaţi cuţitul în apă fierbinte şi neteziţi cu el: în acest fel glazura se va întinde uniform şi nu se va aduna inestetic, într-un loc.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure fin

După cum ştim, un piure fin şi alb se obţine prin amestecul cu lapte, însă nu cu lapte rece, deoarece aceasta îi oferă o nuanţă cenuşie. Astfel că laptele fierbinte este indicat în obţinerea unui piure fin şi gustos.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vacanţă cu aromă de…Grecia

Cu gândul undeva înspre plaje întinse cu nisip alb şi fierbinte, valuri albastre şi spumoase, care parcă îşi spun povestea fără încetare, tresari la minunăţia acestui ţinut grecesc care nu degeaba este numit „leagănul civilizaţiei occidentale”. Liniştea melancolică şi romantică în acelaşi timp, specifică mării, contrastează cu munţii stâncoşi din partea opusă care te învăluie şi mai tare în aura de poveste care pluteşte pretutindeni. Da, vorbim despre Grecia sau Republica Elenă, situată în sud-estul Europei, în Peninsula Balcanică, cu un litoral de 13.676 km cu deschidere la Mările Egee, Mediterană şi Ionică, cu o mulţime de insule care fac

Articole | Print | 3 Opinii

Dulceaţă sau miere zaharisită

Aveţi nevoie de dulceaţa sau de mierea din cămară, dar s-au zaharisit peste iarnă? Puneţi-le într-o tigaie cu apă fierbinte şi lăsaţi-le acoperite măcar 30 de minute. Vor fi ca noi!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum