Arhiva

Arhiva pentru tagul: flori

Naşterea Maicii Domnului

Un moment crucial pentru creştinătate: Naşterea Maicii Domnului, sărbătorită în fiecare an pe 8 septembrie. Motiv de bucurie, de sărbătoare, dar şi de activităţi profitabile, existând obiceiul târgurilor de obiecte de tot felul, începând de la vase de lut făcute acasă, ţesături…până la bijuterii, flori, ornamente. Şi cel mai tare se bucură cei care poartă numele după cel al Sfintei Marii, astfel că fiecare Marian, Maria, Mariana, Marin etc. se bucură din plin de această zi. Rod al rugăciunilor părinţilor săi, Ioachim şi Ana (care, după o viaţă în singurătate şi mereu cu dorinţa aprinsă de a avea un copil,

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Ceai ţigănesc împotriva insomniei

Ingrediente: 1 linguriţă muşeţel uscat 1 linguriţă flori de soc uscate 1 linguriţă valeriană uscată 3 linguriţe miere 500 ml apă Preparare: Se pune apa pe foc, iar când clocoteşte, se adaugă ierburile uscate. Se lasă 1 minut la foc mic, apoi se ia deoparte, se acoperă şi se lasă 3 minute să se infuzeze. În final, băutura se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se poate servi, nu foarte fierbinte.

Ceaiuri | Print | Nici o opinie pana acum

Păducelul vindecă bolile de inimă

Acest mic arbore rezistent, din familia Rozacee, este întâlnit la noi, în zonele de deal, până către munte, mai ales în zonele unde pământul conţine argilă. Păducelul (Crataegus monogyna), datorită proprietăţilor sale terapeutice, mai este numit şi floarea inimii. Nici o altă plantă din lume nu ştie să vindece inima precum el. Grecii obişnuiau să folosească planta drept ornament la nunţi, iar romanii le aşezau în leagănul sugarilor, având credinţa că astfel vor ţine la distanţă spiritele rele. Una din cele mai importante informaţii din istorie este că, din ramurile păducelului a fost împletită cununa de spini care a însângerat

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Regele condimentelor: şofranul

Şofranul (Crocus sativus) este o plantă mediteraneană (cultivată iniţial în Asia Mică), erbacee, perenă, ce poate atinge 30-40 cm înălţime şi din care se poate extrage condimentul şofran, condiment rafinat, subtil, cu o aromă uşor picantă, dulce-amăruie, ulilizat în prepararea mâncărurilor din orez, supelor dulci, budincilor, preparatelor de peşte. Aproximativ 0,2 grame de flori uscate este cantitatea suficientă pentru a da aspectul şi aroma inconfundabile, aşadar pentru gătit se folosesc cantităţi foarte mici. Practic, doar pistilul florii de şofran este utilizat (pentru un kilogram de şofran uscat sunt necesare cam 150.000 de flori), din acest motiv fiind cel mai scump

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Rostopasca (Chelidonium Majus)

Rostopasca, foarte preţuită încă din antichitate, este, după macul somnifer, planta medicinală cea mai importantă din familia Papaveracee. Această plantă, numita şi crucea voinicului, este una dintre cele mai importante plante de pe pământ. Alchimiştii credeau că pot scoate aur din petalele ei; romanii au botezat-o chelidonium = darul cerului, iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, când soarele era în zodia leului. Aparenţa sa este cea a unei adevărate buruieni rezistente, care creşte şi pe cele mai irigate soluri, răspândindu-se pe tot globul. Întreaga plantă, cu excepţia seminţelor uscate, conţine un sistem de celule tubulare numite lactifere, pline

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum