Arhiva

Arhiva pentru tagul: frişcă

Tartă cu mascarpone și cireșe

Ingrediente: 300 g biscuiți digestivi 125 g unt 60 g zahăr 1 lingură vanilie ½ suc lamâie 250 ml frișcă lichidă 300 g mascarpone Dulceață de cireșe sau de căpșuni Preparare: Se blendează biscuiții cu 125 g unt, apoi se întinde aluatul pe fundul unei forme de tort. Se introduce în cuptorul preîncălzit 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema, omogenizând într-un vas brânza mascarpone, cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie, separat se bate frișca, apoi se incorporează în crema cu mascarpone. Crema se așază peste blatul rece, apoi se dă la frigider

Deserturi, Reţete cu poze, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolată caldă mexicană

Ingrediente: 80 g ciocolată vrac 50 g zahăr 2 linguri ness un vârf de cuţit scorţişoară 150 ml apă 450 ml lapte 100 g frişcă Preparare: Se amestecă ciocolata rasă cu zahăr, cafea, scorţişoară şi apă. Compoziţia rezultată se pune pe foc şi se amestecă mereu până se omogenizează. După 3-5 minute de fierbere, se adaugă laptele. Fără a mai da în clocot, acesta se încălzeşte bine, apoi se bate cu mixerul până se „afânează”, adică devine oarecum spumos. Se serveşte imediat cu frişcă.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolată caldă cu unt de arahide

Ingrediente: 250 ml lapte 3 linguriţe sirop de ciocolată 50 g alune/ migdale 1 lingură unt de arahide 3 linguri frişcă Preparare: Laptele se încălzeşte la foc mic până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă siropul de ciocolată şi untul de arahide. Compoziţia se amestecă bine, se toarnă în ceşti nu foarte mici. Deasupra, pentru decor se pune câte o lingură de frişcă şi 1 linguriţă alune sau migdale tocate, prăjite.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă englezească de vanilie

Ingrediente: 125 g frişcă 80 ml lapte 1 linguriţă vanilie sau ½ baton de vanilie 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr Preparare: Smântâna, laptele şi vanilia se amestecă deasupra aburilor, apoi, compoziţia rezultată se dă la foc mic şi se fierbe, amestecând mereu. După 3 minute, păstaia de vanilie se scoate, iar crema se ia de pe foc. Separat, cu ajutorul robotului de bucătărie, se bat gălbenuşurile cu zahăr. Amestecul se pune într-un vas, deasupra aburilor. În el, încet, încet, se încorporează crema fierbinte. După 3-5 minute de amestecare continuă, sosul ar trebui să fie destul de omogen. Dacă se doreşte

Bucătăria engleză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cubaneză cu ness

Ingrediente: 4 linguri amidon 750 g lapte 2-3 linguri cafea ness 250 g smântână 250 g zahăr 2 ouă 250 g frişcă boabe de cafea trase în ciocolată Preparare: Amidonul se dizolvă în 250 ml lapte călduţ, apoi, deasupra unui vas cu apă clocotită, se combină cu restul de lapte, smântână, cafea ness şi zahăr. Se amestecă bine până ce compoziţia se îngroaşă, apoi se acoperă şi se lasă încă 10 minute la foc mic. Ouăle se bat bine, după care, peste ele, se toarnă puţin din amestecul descris mai sus. Nu vă opriţi din amestecat şi incorporaţi treptat toata

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură grecească cu spumă de ciocolată

Ingrediente: Aluat 6 albuşuri 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g făină 30 g cacao 30 g mălai Spumă 150 g smântână 150 ml lapte 70 g zahăr 8 gălbenuşuri 300 g ciocolată 350 g frişcă 60 g gelatină Preparare: Aluat Se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până se obţine o cremă alburie. Separat, se bat albuşurile cu restul de zahăr. Jumătate din această compoziţie se amestecă cu gălbenuşurile, făina, cacaoa şi mălaiul. La sfârşit se adaugă restul de cremă de albuş. Amestecul rezultat se pune în tavă unsă, în strat subţire, se coace 10 minute la foc mediu

Bucătăria greacă, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Shake cu ciocolată şi mentă

Ingrediente: 2 linguri cremă de mentă 2 linguri cremă de cacao 2 linguri frişcă 5 cuburi de gheaţă 1 lingură ciocolată rasă 1 frunză de mentă Preparare: Se amestecă în shaker crema de mentă cu crema de cacao, se adaugă frişcă şi gheaţă şi se agită totul bine. Băutura obţinută se toarnă în pahare, se garniseşte cu ciocolată rasă şi se decorează cu mentă verde, proaspătă.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Savarină cu rom

Ingrediente: 600 ml lapte 250 g pesmet 250 g miere 500 g frişcă 100 g miere 2 pachete zahăr vanilat Preparare: Laptele, pesmetul şi 250 g miere se amestecă şi compoziţia se toarnă într-o formă de şarlotă, bine unsă cu unt. Se dă la cuptor pentru o oră, la foc mic. Se scoate din formă doar după ce s-a răcit. Se pune pe platou şi se însiropează cu 100 g miere încălzită, în care s-a pus zahărul vanilat. Deasupra se îmbracă în frişcă.

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tort şarlotă

Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 ml lapte 3 foi de gelatină 20 g cacao 300 ml frişcă 1 zahăr vanilat 40 ml rom 40 g zahăr pudră 100 g frişcă 100 g fructe zaharisite Preparare: Se amestecă bine ouăle, laptele şi zahărul, apoi se bat cu telul, se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecând constant. Se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi cacaua. Se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte. Se amestecă apoi cu 300 ml frişcă bătută cu 40 g zahăr pudră. Se adaugă romul şi vanilia. Se toarnă

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | 1 Opinie

Supă de gulii

27 septembrie – În 1896, în cadrul unei ceremonii internaționale festive are loc inaugurarea canalului navigabil Porțile de Fier. Albert Einstein publică în 1905 studiul “Depinde inerția unui corp de conținutul lui de energie? în Annalen der Physik. Această lucrare cuprinde conceptul care mai târziu va fi simbolizat de celebra relație E = mc2. Supă de gulii Ingrediente: 300 g gulii 20 g untură 1 os de vită (500gr) 40 g unt 30 g făină frunze de pătrunjel 3 linguri de frişcă Preparare: Guliile se taie mărunt şi se călesc în 20 gr untură. Se adaugă 100 ml apă şi

Bucătăria maghiară, Bucătăria popoarelor, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume | Print | Nici o opinie pana acum