Arhiva

Arhiva pentru tagul: gust

Am scăpat cam multă sare în supă!

Offf! „Am scăpat cam multă sare în supă!” Nu este totul pierdut, curăţaţi un cartof de coajă şi puneţi-l întreg în supă, acesta va absorbi excesul de sare. Când supa e gata, scoateţi cartoful şi serviţi supa, gustul sărat nu se va mai simţi, l-a „muşcat” cartoful!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cât zahăr în dulceaţă

E vremea dulceţurilor şi pe criza asta, veţi fi poate tentaţi să faceţi economie la zahăr. Nu este recomandabil, pentru că prea puţin zahăr va lungi durata de fierbere, iar dulceaţa îşi va pierde culoarea şi gustul specifice.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinul în mâncare

Vinul dă un gust foarte bun mâncărurilor, mai ales fripturilor, tocanelor, sosurilor, dar este bine de ştiut că el trebuie adăugat la final, după ce se ia vasul de pe foc şi nu în timpul fierberii, deoarece îşi pierde aroma.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremvurşti aromaţi

Un sfat pentru a obţine cremvurşti mai aromaţi: în vasul cu apă în care se fierb aceştia, se adaugă 1 foaie dafin, aroma va fi absorbită de aceştia şi rezultatul unul pe gust tuturor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste făinoase gustoase

Când pregătiţi pastele făinoase, puteţi să diversificaţi gustul dacă le combinaţi cu pâine prăjită, astfel: tăiaţi o felie de pâine în bucăţele mici pe care le prăjiţi într-o tigaie încinsă, apoi le amestecaţi cu pastele fierte dinainte, fierbinţi.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salata de vinete

Atunci când preparaţi salată de vinete, este indicat ca după ce se toacă mărunt vinetele, să se adauge un gălbenuş de ou crud, se amestecă bine, după care se toarnă şi uleiul. Astfel, salata va căpăta un gust mai bun, datorită gălbenuşului.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fripturi aromate

Carne friptă stropită cu coniac! Delicios, într-adevăr… Vă recomandăm însă să nu exageraţi cu alcoolul nici măcar în bucătărie: asta ar putea să pericliteze gustul fripturii!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Friptura din carne de porc

După ce am pus bucăţile de carne la prăjit, nu este indicat să acoperim vasul cu capac, în ideea ca se va frăgezi carnea. Asta deoarece capacul nu face altceva decât să împiedice evaporarea aburilor care se vor depune pe carne şi de acolo gustul neplăcut. Cel mai bine este să lăsaţi carnea la rumenit la foc mic şi fără capac.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume aromate în supă

Legumele pentru supă îşi păstrează mai bine gustul dacă sunt călite înainte de a fi adăugate în supă; pe lângă faptul că se păstrează crocante şi nu se înmoaie ca şi când ar fi doar fierte, legumele au o culoare mai intensă şi aroma pe care o dau supei sau ciorbei este una…îmbietoare.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ţelina-planta sfântă a grecilor

Cunoscută… de când lumea, ţelina nu este totuşi o plantă de trecut cu vederea. Puternic mirositoare, după cum o spune şi denumirea sa ştiinţifică „apium graveolens” ( gravis- „puternic” şi olens- „mirositor”), ţelina a fost cultivată încă din antichitate, în zona Mediteranei, grecii înşişi considerând-o pe atunci o plantă sfântă, drept pentru care ea era semnul victoriei cu care erau încununaţi învingătorii din Nemeea (aşa cum era din dafinul pentru jocurile din Pythia). Şi dacă e să vorbim de superstiţii, planta nu era tot timpul privită sub semnul binelui, ba dimpotrivă, era adesea sinonimă cu ghinionul, cu moartea. Cu toţii

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum