Arhiva

Arhiva pentru tagul: iaurt

Salată cu bucăţi din carne de viţel

Ingrediente: 3 ceşti carne de viţel, tăiată mărunt şi prăjită 1 ceaşcă struguri albi, fără sâmburi 1 ceaşcă ţelină rădăcină, feliată 1 ceaşcă alune pecan tocate Sare, piper, după gust 2 ceşti smântână cu iaurt 1 ceaşcă dressing pentru salate 1 portocală 1 ceaşcă mere tăiate felii Preparare: Se amestecă carnea cu strugurii, ţelina, alunele şi merele. Deasupra se toarnă smântână sau iaurt după gust şi sare. Se amestecă şi se serveşte cu salată verde. Înainte de servire se lasă la rece şi se decorează cu felii de portocale.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu unt topit

Ingrediente: 1 pui întreg 2 roşii zdrobite în blender 2 cepe, tocate 1 lingură amestec de ghimbir şi usturoi 15 nuci caju zdrobite 2 linguri unt 3 linguri smântână 1 linguriţă boia iute ulei pentru prăjit sare Pentru marinată: 1 lingură garam masala (usturoi, scorţişoară, etc.) 2 linguri suc de lămâie ½ linguriţă chimen 5 linguri iaurt Preparare: Se marinează o oră carnea de pui, după care se prăjeşte 10 minute în ulei încins şi se pune deoparte. Se căleşte ceapa cu ghimbirul şi usturoiul. Se adaugă nucile caju, boia, pasta de tomate şi se mai prăjeşte încă 10 minute.

Bucătăria indiană, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă fină din pepene galben cu piersică

Ingrediente: 2 pepeni galbeni 2 piersici coapte sucul de la 1 lămâie 3 iaurturi 60 g zahăr pudră 4 frunze de mentă Preparare: Se taie pepenii pe jumătate şi se extrage miezul, dupa ce au fost îndepărtați sâmburii, fără a rupe cojile (acestea se păstrează la frigider). Se decojesc piersicile şi se taie bucăţi, apoi se pun într-un bol pentru mixer şi se presează cu miezul de pepene, se adaugă iaurturile, zahărul şi sucul de lămâie, continuând să se omogenizeze cu mixerul, până ce se obţine un piure fin. Compoziția obținută se toarnă în pepenii scobiți şi se garniseşte totul

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fatteh Bi homus

Ingrediente: 3 pâini arabe 250 g boabe de năut fierte 60 ml tahina ½ lămâie, doar sucul 3 căţei de usturoi zdrobit 250 ml iaurt 50 g seminţe de pin 50 g unt 1 linguriţă oţet sare, piper Preparare: Pâinea se prăjeşte şi se rupe fâşii. Boabele de năut fierte se omogenizează într-un blender cu tahina, suc de lămâie şi puţină zeamă în care a fiert năutul până rezultă o pastă omogenă, fină, aceasta se amestecă cu usturoi şi iaurt. Separat, se prăjesc seminţele de pin cu unt, se iau de pe foc, se amestecă cu oţet, sare şi piper,

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu roşii

Ingrediente: 1 kg carne de pui tăiată mărunt 5 cepe tocate 2 linguriţe boia iute 3 linguri iaurt 3 linguriţe coriandru 1 linguriţă chimen 2 linguri pastă de nucă de cocos 3 roşii zdrobite un vârf de cuţit scorţişoară 1 linguriţă nucşoară un vârf de cuţit cuişoare 2 linguri nuci caju, măcinate, făcute pastă cu puţină apă o legătură frunze de coriandru, tocat 3 linguri ghee sau ulei Pentru marinată: 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimen 1 linguriţă turmeric Preparare: Se marinează carnea de pui în amestec de chimen, boia şi turmeric şi se frige în cuptor sau se

Bucătăria libaneză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Sos cu iaurt

Ingrediente: 1 ceaşcă iaurt 1 lingură suc de lămâie, sau oţet 1 lingură muştar 1 linguriţă curry, chimen sau boia sare, piper Preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun la rece. Se foloseşte cu salate, conopidă, carne rece, sau peşte.

Bucătăria românească, Reţeta zilei, Reţete, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de vită cu vinete

Ingrediente: 2 vinete mari 1 ardei verde, gras 150 g carne tocată, de vită sare, piper, după gust ½ ceașcă iaurt cu sare și usturoi Pentru garnisire: 1 lingură unt 1 lingură boia Preparare: Se coc vinetele și ardeiul și se curăță de coajă. Se toacă mărunt. Carnea tocată se sărează, piperează și se prăjește amestecând continuu. Pe un platou se face un pat din vinete și ardei, deasupra se întinde iaurtul, apoi se așază carnea tocată. Se garnisește cu unt și boia iute. Se servește cald.

Bucătăria arabă, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de vită cu vinete

Ingrediente: 2 vinete mari, prăjite, curățate de coajă 1 ardei verde, gras 150 g carne tocată, de vită sare, piper, după gust ½ ceașcă iaurt cu sare și usturoi Pentru garnisire: 1 lingură unt 1 lingură boia Preparare: Se coc vinetele și ardeiul și se curăță de coajă. Se toacă mărunt. Carnea tocată se sărează, piperează și se prăjește amestecând continuu. Pe un platou se face un pat din vinete și ardei, deasupra se întinde iaurtul, apoi se așază carnea tocată. Se garnisește cu unt și boia iute. Se servește cald.

Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Labneh – cu iaurt

Ingrediente: 16 cești cu iaurt foarte gras sare, după gust ¼ ceașcă ulei de măsline Preparare: Se pune tifon într-o strecurătoare mare, în care se adaugă iaurtul asezonat cu sare. Se lasă să se scurgă 24 de ore, la frigider. Se pune într-un bol mai mare, se face o gaură la mijloc și se adaugă ulei de măsline. Se poate servi cu pita, frunze de mentă sau usturoi pisat. Pe pita se pot adăuga felii subțiri de castravete proaspăt și roșii.

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de morcovi

Ingrediente: 1 ceapă mică, curăţată, tăiată 1 lingură ghimbir, tocat 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă curry ½ linguriţă chimen 2 căni supă de pui 500 g morcovi, proaspeţi, mici, curăţaţi 1 linguriţă sare ¼ linguriţă scorţişoară 1 linguriţă boia iute 2 linguriţe suc de lămâie 3 linguri frunze tocate de coriandru ¼ cană iaurt degresat Preparare: Se încinge ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa cu ghimbirul. Se amestecă continuu, se adaugă curry şi chimenul şi se prăjeşte totul încă un minut, la foc mic, până când aromele încep să fie emanate. Se adaugă o cană din supa de

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum