Arhiva

Arhiva pentru tagul: Ion Popescu-Gopo

Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

Ingrediente: 15 cartofi mici Rozmarin uscat un vârf de cuţit sare 3 ceşti ulei Preparare: Se spală cartofii, dar nu se decojesc. Se fierb un sfert de oră, apoi se scurg şi se lasă să se răcească. Se zdrobesc pe rând, în coajă şi se aşază pe o tavă pe care înainte s-a aşezat o folie de aluminiu. Se stropesc cu ulei şi se condimentează cu sare și rozmarin, apoi se coc o jumătate de oră în cuptor încins, până se rumenesc şi devin crocanţi.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 2 Opinii

Desert proaspăt de mango cu ananas

17 mai – 1957: Regizorul Ion Popescu-Gopo a fost premiat la Cannes cu Marele Premiu Palme d’or pentru scurt metraj, pentru filmul de desen animat „Scurtă istorie”. 1992: Demonstraţii în Bangkok împotrivă regimului militar. 450 de oameni sunt împuşcaţi, ceeace duce la declanşarea democratizării a ţării. 1995: Pentru prima dată, un român, Constantin Lăcătuşu a reuşit să ajungă pe cel mai înalt vârf al lumii, Everest (8.848 m.) Ingrediente: 1 mango, tăiat felii fine 1 ananas, tăiat cubuleţe brânză dulce, pentru ornat şerbet nucă de cocos, şerbet mango migdale feliate, pentru decorat zeama de la 1 lămâie Preparare: Se distribuie

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum